Asaja recorre la convocatòria de subvencions del Consorci de la Serra de Tramuntana

Publicado 5/3/2019 10:33:01CET

Consideren que deixa fora les societats i entitats jurídiques

PALMA DE MALLORCA, 5 Mar. (EUROPA PRESS) -

L'Organització Professional Agrària, Asaja-Balears, ha presentat un recurs d'alçada contra la convocatòria de subvencions del Consorci de la Serra de Tramuntana de l'any 2019 per considerar que deixa fora a possibles beneficiaris, entre ells, societats i entitats jurídiques. "És un greuge i és absurd", censuren.

Segons la convocatòria publicada al BOIB del 31 de gener, s'estableixen diferents tipus de beneficiaris com a ajuntaments, comunitats de regadiu, entitats sense ànim de lucre i persones físiques o agrupacions de les mateixes, però s'exclouen les persones jurídiques sense cap justificació.

El gerent d'Asaja-Balears, Joan Simonet, ha assenyalat que "excloure un propietari per la seva forma jurídica no és un criteri objectiu ja que té tot el dret a poder rebre les ajudes convocades, doncs els elements etnològics i/o patrimonials que es trobin en la seva finca poden tenir una major necessitat de restauració o manteniment que altres situats en finques de persones físiques".

Des d'Asaja-Balears es recorda que "la gran part del territori de la Serra de Tramuntana pertany a propietaris la forma jurídica dels quals és la d'una societat mercantil", sense que aquesta sigui una gran empresa o una multinacional, que gestiona "el seu patrimoni de forma anàloga a la d'una persona física", és a dir, "realitzant una explotació agrària o forestal de la finca i un manteniment en les mateixes condicions".

Per això, Asaja-Balears sol·licita la revisió dels beneficiaris i que s'inclogui a les persones jurídiques propietàries de finques situades en l'àmbit territorial de la convocatòria.

Contador