Balears percebrà gairebé un milió d'euros per plans en ús racional de medicaments, salut mental i prevenció del VIH

Actualizado 18/6/2008 19:41:06 CET
Actualizado 18/6/2008 19:41:06 CET

Balears percebrà gairebé un milió d'euros per plans en ús racional de medicaments, salut mental i prevenció del VIH

MADRID, 18 de juny (EUROPA PRESS)

La comunitat autònoma de les Balears rebrà gairebé un milió d'euros -concretament 952.112 euros- pel desenvolupament de plans orientats a l'ús racional del medicament, el desenvolupament de diverses iniciatives en salut mental o la subvenció per a la prevenció del VIH.

Aquest va ser un dels acords més rellevants del Consell Interterritorial de Salut i en què va acordar una inversió total per part del Ministeri de Sanitat i Consum d'aproximadament 39 milions.

Així, la major quantitat d'aquests fons --638.085 euros-- aniran destinats al foment a les illes al programa de formació en ús racional del medicament, que per primera vegada s'impartirà a farmacèutics i incorpora dues noves àrees com són l'estratègia en els medicaments pediàtrics i en les teràpies avançades.

A més, dins el marc dels fons per la qualitat del Sistema Nacional de Salut, l'arxipèlag percebrà ajudes per valor de 114.489 euros per l'impuls de l'Estratègia en Salut Mental, objectius principals de la qual són la seva promoció en nens i adolescents, la prevenció de les malalties mentals en l'àmbit escolar i laboral, la formació de tant mèdics com infermeres o l'eradicació de possibles actituds de discriminació cap a les persones que pateixen aquestes patologies.

Finalment, l'arxipèlag tindrà una dotació de 199.545 euros per al desenvolupament de programes de prevenció del VIH, fons dels quals s'han acordat per la relació dels casos detectats i pel percentatge de població real.