El bisbe Taltavull veu "amb bons ulls" l'ensenyament de l'Islam en centres educatius de Balears

Publicado 28/10/2019 17:26:26CET
Sebastià Taltavull oficiant una missa.
Sebastià Taltavull oficiant una missa. - BISBAT DE MALLORCA - Archivo

   PALMA DE MALLORCA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

   El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, veu "amb bons ulls" l'ensenyament de l'Islam en centres educatius de Balears, ja que considera que aquesta decisió "aclareix la postura que s'ha d'adoptar" perquè el fet religiós "formi part del currículum educatiu i ajudi la formació cultural dels ciutadans".

   Així ho ha expressat Taltavull en la seva carta apostòlica dominical, titulada 'Els nostres germans musulmans' i recollida en el fullet informatiu que la Diòcesi distribueix setmanalment per les parròquies de l'Illa.

   "Els cristians que practiquem la religió catòlica hem vist amb bons ulls que els germans musulmans comptin amb la possibilitat d'estudiar la religió islàmica als centres educatius de la nostra Comunitat Autònoma", manifesta el bisbe en un escrit en el qual apel·la a "la convivència ciutadana i el diàleg interreligiós".

   Taltavull expressa "alegria" per "que s'hagi obert aquest camp educatiu als germans musulmans, seguint la legalitat vigent", i defensa que la dimensió religiosa "no és de cap manera una qüestió privada".

   Segons el bisbe, la religió és "un element imprescindible" de la cultura: "Desconèixer el fet religiós és oblidar i negar la pròpia identitat, història, cultura i un conjunt d'elements que configuren el nostre ésser i la nostra vida", subratlla, advocant per un "autèntic laïcisme positiu".

   "Entre nosaltres, doncs, estarà bé que també els musulmans i els que provenen d'altres àmbits culturals i religiosos coneguin el que ens caracteritza i defineix la nostra terra -que des que conviuen entre nosaltres també és la seva-, i que hauran d'assumir i compartir en bé d'una millor convivència", reflexiona el bisbe.

   Finalment, Taltavull aposta per "crear àmbits" on, tant a nivell religiós com a cultural, els catòlics puguin "compartir amb els musulmans respecte, inquietuts, oració, ajuda social als més pobres" i "pactes de cooperació que aportin el millor de cada religió". "En aquesta aventura, l'ensenyament és un mitjà que no podem descartar, al contrari, hem d'incloure i promocionar", conclou.

CONVENI PER IMPARTIR RELIGIÓ ISLÀMICA A BALEARS

   El setembre passat, el conseller d'Educació, Universitat i Investigació del Govern balear, Martí March, i el delegat de la Comissió Islàmica d'Espanya a Balears, Mahfouz Salim Abu Mahfouz, van signar un conveni de col·laboració per desenvolupar la impartició de l'ensenyament de la religió islàmica en centres docents públics.

   El conveni es va signar en aplicació de l'Acord de cooperació de l'Estat amb la Comissió Islàmica d'Espanya. L'objectiu és que en el curs 2020-2021 s'imparteixin classes de religió islàmica fins a en deu centres públics de Balears. En funció de la disponibilitat pressupostària, cada any es podran ampliar els col·legis que ensenyin Islam, fins a cobrir la demanda existent.

Para leer más

 • Jueves, 23 de
 

Lo más leído

 1. 1

  Un hombre compra una bicicleta robada de 1600 euros por poco más de 90 y pide ayuda en Twitter para encontrar a su dueño

 2. 2

  Defensa estudia que militares de 45 años puedan asumir funciones ahora externalizadas

 3. 3

  Diecisiete años sin noticias de la Pioneer 10, en rumbo a Aldebarán

 4. 4

  Agujeros negros filtran pelusa cuántica como predijo Stephen Hawking

 5. 5

  Iglesias recuerda que a los hijos "se les incribe en el registro civil no en el de la propiedad"

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista