CCOO a Spanair convoca aturades el juliol per protestar per la "incertesa" de la companyia

Actualizado 18/6/2008 21:50:17 CET

MADRID, 18 Juny. (EUROPA PRESS)

Els delegats de CCOO en Spanair van acordar avui convocar mobilitzacions durant el mes de juliol vinent per protestar per la "incertesa" que estan vivint els treballadors de l'aerolínia des de fa més d'un any, segons van confirmar a Europa Press fonts del sindicat.

Al llarg de la setmana que ve, el sindicat realitzarà una ronda amb les assemblees en els diferents centres de treball de l'aerolínia a tot Espanya per "informar de la situació i fixar el calendari exacte de les aturades", que segons la normativa vigent hauran de ser anunciats amb deu dies d'antelació.

Fonts del sindicat van recalcar que els treballadors estan patint la "indefinició de l'empresa", tenint en compte que "ni s'ha tancat oficialment el procés de venda ni s'ha posat en marxa el famós pla de reestructuració perquè torni a tenir beneficis".

"És una indefinició permanent, ja que el procés porta obert un any", van recalcar des de CCOO. Els treballadors van agregar que desconeixen "com afectarà aquest procés a la plantilla i fins i tot al sector".

SAS, propietària al 100% de Spanair, va anunciar la posada en venda de l'aerolínia --presidida en aquell moment pel president de Marsans, Gonzalo Pascual-- el 13 de juny del 2007, en el marc d'una nova estratègia objectiu de la qual era centrar-se en el seu negoci principal al nord d'Europa.

El primer interessat va ser el grup Marsans, però l'entrada a la licitació d'Iberia --que es va retirar el passat 29 de maig-- va propiciar l'abandonament del grup turístic. Tot i això. Marsans està mantenint actualment negociacions amb empresaris catalans per intentar fer-se amb el control de l'aerolínia.

Per la seva banda, SAS va informar fa unes quantes setmanes que en el cas que no trobi una "solució satisfactòria" per a Spanair abandonarà el projecte de desinversió i intentarà aconseguir que l'aerolínia entri en beneficis. Però el grup escandinau també va assenyalar que el procés "continua" amb les parts interessades --sense especificar qui són-- i amb el "mateix objectiu", i va reiterar que prendrà una decisió abans de finals del segon trimestre de l'any. Així, la setmana que ve hauria de tancar-se l'operació.