Actualizado 08/09/2008 20:21 CET

CEAPA destaca el suport al sistema de préstec de llibres però lamenta que sigui opcional per als centres concertats

MADRID, 8 de setembre (EUROPA PRESS)

La Confederació Espanyola d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (CEAPA) va destacar avui que el sistema de reutilització de llibres de les Balears ha estat abonat per les associacions de pares i mares de les Balears integrades en la confederació, si bé va criticar que aquest programa sigui voluntari per als centres concertats.

CEAPA va presentar avui a Madrid un informe complet de la situació de l'educació en les diferents autonomies amb motiu del començament del curs escolar en algunes regions. En l'esmentat document s'analitza el sistema de gratuïtat implantat en cada territori, i en què s'exposa l'aportació positiva del model balear, tal com exposa la Confederació de Pares i Mares de les Balears (COAPA) --integrada en CEAPA--, sense deixar tot i això de criticar el caràcter optatiu per als centres concertats.

L'informe també lamenta que la reutilització de llibres només suposi per a aquests casos un "abaratiment" del cost per a les famílies i no "la gratuïtat" total, aprofundint, segons la seva opinió, que el sistema actual "pugui generar" diferències importants en el valor dels llibres de text depenent del centre escolar en què els alumnes cursin estudis.

També es critica que no s'estengui la financiació dels quaderns d'exercicis associats als manuals ni de la resta de material escolar requerit.

CEAPA recorda que el Programa de Reutilització de Llibres de Text porta ja un any d'implantació i crida l'atenció sobre la possibilitat que en dos anys tots els llibres de text siguin propietat del centre, que els prestarà cada any als seus alumnes.

Si la implantació en el curs 2007-2008 va ser en primer i segon de primera, a l'actual s'arribarà al quart curs, amb la previsió que en el curs de 2009-2010 s'estengui a totes les etapes de l'Educació Secundària Obligatòria.