Ciutadella ja té a punt el dispositiu de seguretat per a Sant Joan

Actualizado 18/6/2008 21:27:50 CET
Actualizado 18/6/2008 21:27:50 CET

Ciutadella ja té a punt el dispositiu de seguretat per a Sant Joan

MENORCA, 18 de juny (EUROPA PRESS)

Falten cinc dies perquè comencin a Ciutadella les festes de Sant Joan i la Policia Local del municipi ha presentat aquest matí el dispositiu especial per a aquests dies. Un dispositiu que aquest any serà especialment fort, doncs la festa comença divendres a la nit i no acaba fins a dimecres a la nit.

El dispositiu especial de Sant Joan estarà format per 125 policies locals de tota l'illa amb l'objectiu de cobrir una mitjana de 668 serveis. Faran 417 torns de guàrdia des de dissabte fins al dimecres. Aquest dispositiu també estarà integrat per la Creu Roja i Protecció Civil, que aportarà 35 agents provinents de Mallorca.

El dispositiu especial de Sant Joan s'activarà divendres al migdia, moment en què es tallarà el trànsit a Ciutadella, doncs a la nit, a partir de les 21.00, començaran a cremar els 29 "festers" ubicats en diferents punts de la ciutat.

El cap de la Policia Local de Ciutadella, Ignasi Camps, ha explicat que un dels moments clau de les festes, pel que fa a seguretat es refereix, seran els anomenats "Jocs del Pla", és a dir, l'espectacle amb cavalls, un dels moments més perillosos de les festes donada la proximitat del públic amb els animals.

Per aquest motiu, durant els "Jocs", haurà set ambulàncies. I és que el dispositiu d'atenció sanitària que hi haurà durant els pròxims dies a Ciutadella sol és equivalent al d'una altra de les festes més populars d'Espanya: els San Fermins.

Per gaudir d'unes festes més segures, l'Ajuntament també ha fet les seves recomanacions. Les principals són respectar el corredor de passada dels cavalls i no col·locar-se al mig, i prestar atenció a cada moment als animals per si de cas es desvien del seu camí.