El Comitè d'Empresa d'Spanair considera oportú ajornar la reunió per "centrar tots els esforços" en l'accident

Actualizado 2/9/2008 20:04:47 CET
Actualizado 2/9/2008 20:04:47 CET

El Comitè d'Empresa d'Spanair considera oportú ajornar la reunió per "centrar tots els esforços" en l'accident

PALMA DE MALLORCA, 2 Sep. (EUROPA PRESS) - -

El president del Comitè d'Empresa d'Spanair, Jordi Mauri, es va mostrar avui totalment favorable a ajornar la reunió de la taula de negociació prevista per demà dimecres, ja que, segons va dir, "l'important ara és que tots els esforços es dediquin a abordar els aspectes relacionats amb l'accident aeri", succeït el passat dia 20 d'agost a l'Aeroport de Madrid-Barajas.

En declaracions a Europa Press, Mauri va explicar que la companyia els ha consultat la possibilitat d'endarrerir la celebració de la taula de negociació, una proposta sobre la qual es va mostrar a favor "a causa que "davant un motiu tan important com és el del tràgic accident, no és bo que ningú es fiqui de ple a tractar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), que preveu l'acomiadament de prop de 1.200 treballadors", va opinar.

D'aquesta manera, va avançar que el futur trobada que mantindran sindicats i direcció de la companyia -previsiblement a començament de la setmana que ve- servirà per establir aspectes generals de la negociació del pla de viabilitat que, va recordar, es va veure truncada pel sinistre aeri.

SPANAIR RECUPERA A POC A POC LA NORMALITAT

En un altre ordre de coses, portaveu del Comitè d'Empresa va assenyalar que les reserves per volar en els avions de Spanair i l'ocupació dels aeronaus des que va ocórrer el vatídic accident, "han pogut baixar", si bé, va precisar que l'esmentada caiguda "no és tan important com es podia preveure davant un accident d'aviació". "Dia a dia es va recuperant la normalitat" dins la companyia.

Sobre aquest aspecte, va apuntar que la volta a la normalitat està sent més complicada en ajuntar-se dues situacions molt importants; l'accident amb la situació econòmica de l'empresa, "la qual cosa, en algunes ocasions, ha pogut desembocar en una apreciació "sensacionalista de realitat".