Concedits 1,3 milions per a la integració tarifària del transport públic a Balears

Actualizado 29/11/2019 16:01:42 CET
TIB, transport, autobusos interurbans, consorci de transports de Mallorca (CTM)
TIB, transport, autobusos interurbans, consorci de transports de Mallorca (CTM) - CAIB - Archivo

PALMA DE MALLORCA, 29 Nov. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Govern ha autoritzat aquest divendres al Consorci de Transports de Mallorca (CTM) una despesa d'1,32 milions d'euros per continuar amb la implantació del nou sistema tarifari integrat del transport públic a Balears, que començarà a funcionar el segon quadrimestre de 2020.

Segons ha explicat la portaveu del Govern, Pilar Costa, en roda de premsa aquest sistema tarifari "serà únic i compatible en totes les Illes". Aquests 1,32 milions són per licitar el contracte de servei d'assistència tècnica per al manteniment i la millora del sistema actual i per a nous desenvolupaments tecnològics.

Actualment el CTM es troba en la fase final d'implantació del nou sistema tarifari integrat pel que "es fa necessària la contractació d'una empresa externa" que proporcioni l'assistència tècnica necessària i qualificada per abordar totes les tasques relacionades amb aquest projecte, denominat 'STI R4'.

La licitació es farà per tres anys. Per al primer any, 2020, es destinen 555.893 euros; pel 2021, 660.000 euros, i pel 2022, de 104.108 euros. Aquest contracte inclou el manteniment i l'assistència tècnica del sistema actual, però també el desenvolupament d'un sistema tarifari integrat únic i compatible en totes les Illes.

La nova xarxa de bus, que començarà a funcionar durant el segon quadrimestre de 2020, disposa d'un nou sistema tarifari que consisteix en una gamma unificada de títols de transport que són aplicable a tots els serveis de transport públic regular de viatgers incorporats al sistema, de manera que els usuaris poden utilitzar aquests serveis emprant el mateix suport físic.

Les bases del STI se sostenen al voltant de la zonificació tarifària; els títols de transport vàlids i els seus suports físics; les bonificacions per a diferents perfils d'usuaris, i els seus drets i deures.

Contador

Para leer más