Actualizado 19/01/2009 19:23 CET

El Consell de Menorca finança la redacció de deu projectes municipals que opten al Fons d'Inversió Local

El pressupost global puja a 2,5 milions d'euros

MAÓ, 19 de gener (EUROPA PRESS)

El Consell de Menorca ha finançat la redacció de deu projectes municipals que s'inclouran en el llistat d'obres que opten al finançament extraordinària del Govern, a través del Fons Estatal d'Inversió Local.

El president del Consell, Marc Pons, i la consellera de Cooperació Local, Susana Gomila, van presentar avui, juntament amb els presidents del Col·legi d'Arquitectes i d'Aparelladors, Llorenç Seguir i Josep Maria Michelena respectivament, la relació d'obres, la meitat de les quals corresponen a millores d'infraestructures bàsiques, com pavimentació de carrers o xarxes de clavegueram, i l'import de les quals total suma 2,5 milions d'euros.

El Consell ha pagat 100.000 euros als dos col·legis professionals per l'elaboració dels deu projectes, amb l'objectiu de recolzar als ajuntaments i que aquests puguin presentar les seves sol·licituds abans del dia 24, data límit establerta pel Govern. Les obres deuran adjudicar-se en el termini d'un mes i mig i estar finalitzades abans del 30 de març del 2010.

Segons ha informat la consellera de Cooperació Local, Susana Gomila, 20 dels 50 projectes que presenta Menorca al Fons Estatal d'Inversió han estat ja aprovats per l'Administració central; sis corresponen al municipi d'Alaior, onze al de Maó i tres al de Ciutadella.

El president de la institució, Marc Pons, ha afirmat que els projectes "estan dissenyats perquè puguin ser assumits per empreses locals" i crear llocs de treball en el sector de la Construcció de Menorca, amb la finalitat de "repartir al màxim" els 16 milions d'euros que li corresponen a l'Illa en el repartiment del finançament estatal.

Pel que fa a l'execució de les obres, Pons ha assenyalat que cada projecte "deurà adaptar-se" a les especials condicions de treball que marca l'activitat turística, amb el seu començament abans de la Setmana Santa i, en molts casos, la paralització durant l'estiu, per complir la normativa de sorolls que regeix en les urbanitzacions.

Pel que fa al pagament de les obres a les empreses implicades, la consellera de Cooperació Local ha indicat que les constructores cobraran un 70 % de l'import de cada projecte en el moment de la seva adjudicació, mentre que el 30 % restant ho percebran "a mesura que se'n vagin executant i es presentin les certificacions d'obra".

Els ajuntaments tenen aquesta setmana per a l'aprovació dels últims projectes redactats, bé en sessions plenàries extraordinàries o, en altres casos, si es tracta d'obres de menor quantia, a través de les comissions de govern. Susana Gomila ha recordat que la presentació dels projectes pot realitzar-se via internet i que tots els ajuntaments de l'Illa tenen els certificats digitals per remetre les seves sol·licituds en línia, el que donarà més agilitat al procediment.

Lo más leído

 1. 1

  Limitadas en toda Galicia las reuniones a cinco personas y en Santiago solo a convivientes

 2. 2

  Podemos critica la condena de la presidenta de Infancia Libre y lo atribuye a la "justicia patriarcal"

 3. 3

  El Gobierno avisa de que el toque de queda requeriría del estado de alarma y pregunta al PP si lo apoyaría

 4. 4

  Filtradas fotos de la temporada 5 de La Casa de Papel que revelan el cambio de líder en la banda

 5. 5

  El Gobierno francés confirma que el profesor decapitado el viernes fue objeto de una fatua