El Consell de Menorca guanya el vuitè judici seguit per una demanda contra el Pla Territorial Insular

Actualizado 11/11/2008 19:23:15 CET
Actualizado 11/11/2008 19:23:15 CET

El Consell de Menorca guanya el vuitè judici seguit per una demanda contra el Pla Territorial Insular

MENORCA, 11 de novembre (EUROPA PRESS)

El Consell Insular de Menorca ha informat avui que el Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha desestimat la demanda presentada per l'empresa [AGRYTURSA] contra el Pla Territorial Insular (PTI). És la vuitena demanda que l'alt tribunal desestima i ara com ara en tots els contenciosos sobre aquesta qüestió ha donat la raó al Consell.

L'empresa Agricultura i Activitats Turístiques S.A. (AGRYTURSA) va presentar en el seu moment un recurs contenciós administratiu contra l'aprovació del PTI el 25 d'abril del 2003 per part del Consell Insular de Menorca.

L'empresa entenia que el Consell no podia canviar la qualificació dels terrenys de dues finques de la seva propietat, ubicades en Sant Tomàs i Binicudrell, al terme municipal del municipi d'És Migjorn.

Doncs bé, el TSJIB, de la mateixa manera que en les altres vuit sentències, entén que el Consell sí que podia canviar la qualificació, i a més l'alt tribunal avala la protecció d'aquests terrenys per part de l'administració menorquina per "l'alt valor físic-natural i paisatgístic" de la zona.

En aquest cas en concret la sentència argumenta que el Consell Insular, a través d'una norma com és el pla territorial, pot canviar la qualificació d'un terreny atenent a l'interès insular i desestima així la demanda que va interposar AGRYTURSA.

La sentència, segons els responsables de l'àrea d'Ordenació Territorial del Consell, considera que amb l'aprovació del Pla Territorial Insular van actuar en defensa de l'interès general de tots els menorquins i amb la seguretat jurídica garantida.

ÀREES D'ESPECIAL PROTECCIÓ

Per protegir els terrenys propietat d'AGRYTURSA, el Consell crec dues àrees d'especial protecció, una Àrea Natural d'Interès Territorial (ANIT) i una Àrea d'Interès Urbà (AIA). Amb això el Consell va protegir els terrenys de qualsevol actuació perquè van passar a ser de rústics comuns a rústics protegits.

L'empresa propietària dels terrenys argumentava en la seva demanda que les dues àrees creades pel Consell no estaven previstes per la llei i vulneraven els principis de seguretat jurídica i igualtat.

Sobre aquest punt l'alt tribunal no només considera que el Consell pot crear les àrees de protecció que va crear, sinó que considera que les zones protegides tenen un alt valor natural que justifiquen la seva especial protecció.

Sobre la inseguretat jurídica que argumenta AGRYTURSA, el TSJIB entén que el Consell amb la seva decisió de protegir els terrenys anteposa la protecció mediambiental per sobre del no desitjat desenvolupament urbanístic.

 • Domingo, 26 de
 

Lo más leído

 1. 1

  Malú reaparece para publicar su foto más tierna

 2. 2

  El Tribunal Supremo confirma la denegación del indulto a un guardia civil condenado por homicidio en legítima defensa

 3. 3

  Fallece Kobe Bryant en un accidente de helicóptero

 4. 4

  Adara Molinero aterriza en Barcelona sin querer hablar de Hugo ni de Gianmarco

 5. 5

  Pau Gasol se muestra "destrozado" por el fallecimiento de Kobe Bryant

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista