La Conselleria d'Agricultura dissenya una eina per mesurar la qualitat sensorial del flaó d'Eivissa

Actualizado 5/8/2008 13:08:13 CET

EIVISSA, 5 d'Agost (EUROPA PRESS)

La professora d'enginyeria química de la UIB encarregada de l'estudi de caracterització sensorial del Flaó que impulsa la Conselleria d'Agricultura i Pesca, Susana Simal, ha assegurat avui que aquest departament ha dissenyat una eina per quantificar la qualitat dels flaons d'Eivissa.

Segons Simal, aquesta eina té com a objectiu que des de la indicació geogràfica, en cas d'obtenir-se la Denominació d'Origen, pugui portar-se a terme un control "no només des del punt físic-químic sinó també sensorial".

Així va matisar que es comparen més de 30 paràmetres diferents per definir quals són les característiques "d'una manera molt objectiva" perquè un jurat de tast pugui valorar el producte. La proporció entre massa i farcit, textura, altura o aspecte de la superfície, són alguns dels paràmetres que conformen un flaó d'Eivissa, va argumentar.

L'eina consisteix a un manual que descriu tots aquests factors fonamentals que caracteritzen la qualitat, així com la metodologia que hauria de seguir el jurat de tast i de quina manera es tradueix aquesta valoració en una nota, va detallar a Europa Press.

Es tracta d'un procés que haurien de seguir tots els elaboradors adscrits si s'obté denominació d'origen i un consell regulador en aquest àmbit hauria de fer anàlisis diaris per comprovar que la qualitat física, química i sensorial és la corresponent.