La Conselleria d'Educació desestima les primeres objeccions de consciència a l'assignatura de EpC

Actualizado 7/7/2008 21:05:11 CET

L'IPF interposarà recursos per vulneració dels drets fonamentals

PALMA DE MALLORCA, 7 Jul. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Educació va desestimar avui les primeres objeccions de consciència a l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania "sense entrar en el fons del contingut" de la matèria, al·legant que l'objecció de consciència és "genèrica" i destacant que, tot i que hi ha hagut sentències en altres Comunitats Autònomes, no s'han dictat sentències ferms sobre el tema.

Així ho va destacar en un comunicat, l'Institut de Política Familiar (IPF), que va concretar que "s'amenaça" els que no cursin aquesta matèria amb la qualificació de "no superada" i "podria implicar la no titulació dels alumnes".

Alhora, l'IPF va puntualitzar que en la resolució "s'omet" qualsevol referència a l'article 27.3 de la Constitució que reconeix el dret dels pares a l'educació moral dels seus fills "quan en el mateix escrit d'objecció presentat a la Conselleria es fa esment expressa de l'esmentat article".

L'IPF va anunciar, a més, que la resolució s'ha posat en mans de l'assessoria jurídica i s'interposaran els recursos per la protecció dels drets fonamentals de la persona demanant les mesures cautelars que procedeixin.

En declaracions a Europa Press, el passat 14 de juny, la directora general d'Administracions, Ordenació, Inspecció Educativa de la Conselleria d'Educació i Cultura, Maria Janer, va destacar que es denegaria el títol als alumnes que no estudiessin la matèria.

Janer va considerar "perillós" que un alumne rebutgi estudiar una assignatura, ja que, pot obtenir el títol amb coneixements insuficients sobre aquesta matèria, però no si "l'abandona" o, simplement, no l'ha cursat, segons la legalitat vigent.

Després d'això, l'IPF es va pronunciar acusant a la Conselleria d'"amenaçar" a les persones que exerceixen el dret d'objecció de consciència a la nova matèria d'Educació per a la Ciutadania i, en aquest sentit, va opinar que "fer por al cos als pares, no és la millor manera de defensar a la llibertat".

 • Domingo, 26 de
 

Lo más leído

 1. 1

  Malú reaparece para publicar su foto más tierna

 2. 2

  El Tribunal Supremo confirma la denegación del indulto a un guardia civil condenado por homicidio en legítima defensa

 3. 3

  Fallece Kobe Bryant en un accidente de helicóptero

 4. 4

  Adara Molinero aterriza en Barcelona sin querer hablar de Hugo ni de Gianmarco

 5. 5

  Pau Gasol se muestra "destrozado" por el fallecimiento de Kobe Bryant

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista