Cort aprova un nou calendari per als pressupostos participatius que prescindeix de la fase de suports

Cort aprova un nou calendari dels pressupostos participatius que prescind
EUROPA PRESS
Publicado 13/3/2019 13:29:36CET

   PALMA DE MALLORCA, 13 Març (EUROPA PRESS) -

   La regidora de Participació Ciutadana, Eva Frade, ha anunciat aquest dimecres l'aprovació d'un nou calendari que regirà els pressupostos participatius de 2019, el qual prescindeix de la fase de suports i focalitza la participació ciutadana a la fase de votacions, que tindrà lloc del 17 de juny al 15 de setembre.

   "Aquest any l'àrea de Participació Ciutadana ha rebut un total de 72 propostes per ser finançades amb 1,5 milions d'euros dels pressupostos participatius", ha explicat en roda de premsa.

   Així mateix, ha assenyalat que durant aquests dies i fins al 28 de març les àrees avaluaran la viabilitat dels projectes i els que siguin viables quedaran publicats a la web www.tufaspalma.cat.

   Amb aquesta reformulació de les bases dels pressupostos participatius, l'àrea considera que "s'agilita el procés i alhora s'assegura la pluralitat de les propostes que aquest any passaran de forma directa a votació final".

   L'Ajuntament de Palma ha destinat un total d'1,5 milions d'euros que es repartiran entre propostes que afecten al conjunt de la ciutat, amb una inversió de 500.000 euros, i propostes en els diferents districtes, amb 900.000 euros i una limitació de 100.000 euros per proposta.

   D'aquesta manera, segons el nou calendari, el 29 de març es publicaran les propostes validades i les excloses; i entre l'1 d'abril i el 14 de juny es realitzarà l'informe, reformulació i valoració de les propostes que passin a la votació final, que tindrà lloc entre els dies 17 de juny i 15 de setembre.

   Finalment, el 18 de setembre tindrà lloc l'escrutini dels resultats i del 19 al 30 de setembre s'elevaran al Ple d'aprovació del Pressupost les propostes de les actuacions guanyadores.

SUBVENCIONS 2020-2022

   D'altra banda, la portaveu de Cort, Susanna Moll, ha anunciat l'aprovació del Pla estratègic de subvencions per 2020-2022 de la Regiduría d'Educació de l'Ajuntament, que comptarà amb una inversió anual de 350.000 euros per a nens de 0-3 anys, beneficiant a un total de 24 centres privats.

   A més, es destinarà un total de 130.000 euros anuals a Educació Primària, Infantil i Secundària, sempre "en funció de la disponibilitat pressupostària".

   Finalment, ha anunciat la licitació de les obres d'asfaltat de la segona línia de la Platja de Palma, les quals està previst que finalitzin abans de començar la Setmana Santa.

Contador

Para leer más