Cort crea un fulletó de benvinguda per a persones que s'empadronen a Palma amb informació dels serveis municipals

Presentació fulletó Cort per a nous empadronats
CORT
Publicado 7/1/2019 14:09:21CET

PALMA DE MALLORCA, 7 Ene. (EUROPA PRESS) -

L'Àrea d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, amb la col·laboració de Funció Pública i Govern Interior, ha editat un tríptic per donar la benvinguda a les persones que s'empadronen a Palma, el qual inclou informació bàsica dels serveis municipals.

Segons ha informat Cort en un comunicat, el fulletó es distribuirà a través de les vuit Oficines d'Atenció a la Ciutadania (OACS) de l'Ajuntament, a més d'organitzar-se un cicle de sessions informatives quinzenals per a les persones que vulguin aprofundir en el coneixement de la ciutat i dels serveis municipals.

La regidora de Funció Pública, Aurora Jhardi, ha destacat que Palma és una ciutat "d'acollida amb una important població estrangera", ja que "85.729 persones que resideixen a la ciutat són estrangeres" i ha explicat que "l'objectiu del fulletó és apropar l'administració pública a les persones noves, a més d'explicar-los el funcionament de l'Ajuntament i oferir els tràmits i gestions municipals de manera directa".

El regidor d'Igualtat, Aligi Molina, ha recordat que Palma és un municipi que "continua creixent i guanyant població" i ha detallat que "l'any 2007 hi havia 404.000 persones empadronades a Palma i ara són 440.000, la qual cosa suposa que hi ha 36.000 persones més empadronades".

"Som una ciutat d'acollida, recepció i benvinguda, per això treballem per a la inclusió efectiva de la població i aquest fulletó és una eina de benvinguda que ofereix un missatge d'inclusió", ha explicat Molina, qui ha afegit que el tríptic està editat en català, castellà, francès, àrab, anglès, xinès, romanès i alemany.

Amb aquesta iniciativa, es pretén promoure l'accés de la ciutadania a la informació i als serveis municipals, impulsar l'ús dels dispositius d'informació i administració electrònica i donar a conèixer els canals de participació i comunicació amb l'Ajuntament.

D'altra banda, el cicle de sessions informatives s'impartira els dilluns en el Centri Flassaders, de forma quinzenal alternant l'horari de matí de 10.00 a 12.00 hores amb el de tarda de 16.00 a 18.00 hores. La primera es realitzarà el 28 de gener de 10.00 a 12.00 hores i parlarà de Palma com a ciutat i de l'organització administrativa i política de l'Ajuntament, entre altres qüestions.

Contador