Els caçadors de Balears consideren que la moratòria en la caça de la tórtora posaria en risc el futur de l'espècie

Publicado 21/8/2019 12:41:14CET
Tórtora europea (Streptopelia turtur).
Tórtora europea (Streptopelia turtur). - SMUDGE 9000 ON VISUALHUNT.COM /CC BY-SA VÍA VISUAL

   PALMA DE MALLORCA, 21 Ag. (EUROPA PRESS) -

   La Federació Balear de Caça ha rebutjat aquest dimecres que s'aprovi la moratòria de la caça de la tórtora europea, com proposa el Consell de Mallorca, ja que suposaria "posar en risc el futur d'aquesta espècie".

   Així han informat en una nota en la qual el president de la Federació, Pedro Bestard, ha afirmat que "amb una moratòria únicament s'estaria actuant sobre un dels problemes que té la tórtora, i es desincentivaria la correcta gestió dels hàbitats".

   "Cal recordar que ja comptem amb l'experiència del Regne Unit, on es va prohibir la caça de la tórtora i avui pràcticament s'ha extingit", ha dit.

   Bestard ha subratllat que "la tórtora solament es pot recuperar fent un pla de gestió eficaç, i conscienciant als caçadors de la seva importància per recuperar l'espècie". "És imprescindible la millora d'hàbitats i el canvi en els 'agrosistemes', ja que són els principals factors que expliquen el declivi de l'espècie", ha opinat.

   En aquest sentit, ha afegit que a Mallorca "ja s'estan aplicant mesurades en la millora dels hàbitats". La Federació ha proposat, en línia amb el Pla Integral de Recuperació de la Tórtora Espanyola (Pirte), que a l'illa es promoguin mesures que "afavoreixin l'èxit reproductor de l'espècie", així com la "pràctica d'una caça sostenible en la qual es respectin els contingents i es limitin els períodes hàbils".

Para leer más