Emaya arrencarà al juny la recollida selectiva de matèria orgànica en tres supermercats de Palma

Emaya arrencarà al juny la recollida selectiva de matèria orgànica de tres cadenes de supermercats
EMAYA
Publicado 13/5/2019 14:40:37CET

PALMA DE MALLORCA, 13 May. (EUROPA PRESS) -

L'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram de Palma (Emaya) arrencarà el proper 10 de juny, de dilluns a dissabte, la recollida selectiva de matèria orgànica en tres supermercats.

Segons ha informat Emaya en una nota de premsa, es tracta d'una prova pilot en la qual participen tres cadenes: Mercadona (a l'establiment d'Estadi Balear), Eroski (al supermercat de Son Moix) i Lidl (a La Vileta).

La iniciativa s'emmarca en el projecte de recollida de matèria orgànica que s'ha engegat per fases a Palma i que també existeix en el sector de la restauració.

Els residus orgànics es recolliran cada dia de dilluns a dissabte en contenidors específics, i la fracció de rebot únicament un dia a la setmana.

L'equip d'educació ambiental d'Emaya impartirà formació específica als responsables dels establiments i als seus treballadors. A més, s'organitzaran visites a la planta de compostatge del Consell de Mallorca per conèixer la destinació dels residus orgànics i conèixer els requisits d'una bona separació.

La prova pilot pretén servir per determinar les característiques de la recollida selectiva en les superfícies comercials i posteriorment es preveu estendre-la a la resta d'establiments a partir de la propera tardor.

La presidenta d'Emaya, Neus Truyol, la gerent, Imma Mayol, i l'equip de direcció i tècnics de l'Àrea de Qualitat Urbana han mantingut reunions amb representants de les tres cadenes de supermercats per concretar els detalls sobre les característiques de la recollida, com la ubicació, els horaris i la freqüència.

Truyol ha agraït als representants de les tres empreses la seva bona disposició i voluntat de realitzar aquesta separació i recollida selectiva dels residus orgànics.

Contador

Para leer más