'La Gàbia', l'última pel·lícula del director mallorquí Marcos Cabotá s'estrena aquest divendres a sales espanyoles

'La Gàbia', L'Última Pel·lícula Del Director Mallorquí Marcos Cabotá S'Estrena Aquest Divendres En Sales Espanyoles
EUROPA PRESS
Publicado 11/6/2019 15:03:26CET

   La cinta és una versió cinematogràfica de la miniserie 'Gàbia' d'IB3

   PALMA DE MALLORCA, 11 Juny (EUROPA PRESS) -

   'La Gàbia', l'última pel·lícula del director mallorquí Marcos Cabotá, que aprofundeix en la història dels atemptats de la banda ETA ocorreguts l'any 2009 a Mallorca i que van posar fi a la vida de dos agents de la Guàrdia Civil, s'estrena aquest divendres a sales espanyoles.

   La cinta és una versió cinematogràfica de la minisèrie 'Gàbia' d'IB3 i es tracta del cinquè llargmetratge del director mallorquí, que té les seves esquenes pel·lícules com 'Amigos' o 'I am Your Father', nominada als Goya l'any 2016.

   "És la primera vegada que un producte de la televisió de les illes s'estrena a les sales de cinema, un fet que va ser un propòsit inicial tant d'IB3 com de la productora Nova Televisió", ha comentat Cabotá en roda de premsa.

   "És un producte 100% balear, un fet que demostra que la ficció balear està en un moment molt bo". Segons Cabotá, aquest fet provoca "molta satisfacció" a tot l'equip que ha dut a terme la cinta.

   El cineasta mallorquí ha explicat que els principals canvis respecte a la sèrie són bàsicament el muntatge. "Canvia la narrativa, el sentiment. Gàbia va tenir la seva oportunitat en televisió però li volíem donar una oportunitat a la sala de cinema", ha afegit el director d''Amigos'.

   El cineasta mallorquí ha dit que el llargmetratge té un cert toc documental, ja que, segons ell, "és un cas obert i no hi ha atestat oficial sobre el que va succeir". "Encara no se sap el que ha passat exactament. Vaig tenir l'honor de parlar amb els agents de la Benemèrita i bona part del guió està basat en l'opinió d'ells", ha manifestat el director.

   'La Gàbia' narra la història de Sergio, un noi d'uns 35 anys que coneix a un matrimoni del País Basc que li ajuda a reparar la seva embarcació, ja que han quedat atrapats a la illa per l'operació 'Gàbia', activada per les forces de seguretat després dels atemptats.

   La pel·lícula, que arrenca amb l'atemptat i explica com viu la societat mallorquina aquest atac, té als actors Xavi Núñez, Antònia Payeras, Miguel Àngel Jiménez, Santi Celaya i Carolina Meijer.

Contador

Para leer más