Galmés acusa Cladera de pagar la Capitalitat a Palma llevant 1,3 milions d'ajudes per a ajuntaments

Publicado 28/10/2019 18:00:45CET
El portaveu del PP en el Consell de Mallorca, Llorenç Galmés.
El portaveu del PP en el Consell de Mallorca, Llorenç Galmés. - PP BALEARES

   PALMA DE MALLORCA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

   El portaveu del PP en el Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha criticat que la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera (PSIB), hagi llevat "1,3 milions d'euros als ajuntaments i als sectors de la caça, l'artesania o l'audiovisual, així com als joves o al control de la fauna" per avançar el pagament de la Capitalitat a l'Ajuntament de Palma corresponent a l'any 2020.

   Segons ha expressat Galmés, això demostra que Cladera "és la reina de la improvisació" i que l'esquerra "és incapaç d'elaborar uns pressupostos mínimament correctes perquè viu en la mentida econòmica permanent".

   En aquest sentit, ha lamentat que amb aquesta decisió de la presidenta socialista, "els ajuntaments de Mallorca perdran 600.000 euros en ajudes del Consell" en matèria de cooperació i administració local o en projectes d'obres i serveis i de millora de l'àrea urbana. Igualment, ha dit que es veuran afectats els plans dels ajuntaments, que estaven dotats amb gairebé 60.000 euros, per a control de la fauna assilvestrada.

   A més, ha incidit que "la improvisació pressupostària de Cladera" en el Consell també suposarà "llevar d'un cop 370.000 euros als serveis municipals de joventut i 131.000 euros compromesos amb el sector audiovisual".

   També ha recordat que la modificació pressupostària de Cladera "es centrarà en el foment del sector de l'artesania, que es veurà seriosament perjudicat, i en la promoció econòmica que, en el seu conjunt, perdran més de 50.000 euros".

   A més, ha assenyalat que el sector de la caça perdrà 100.000 euros per a estudis, treballs tècnics, lloguer de terrenys i una subvenció per a la Federació Balear de Caça.

Para leer más