La gerent del Palma Arena "no tenia coneixement" que una Comissió Judicial anava a fer una inspecció ocular

Actualizado 14/11/2008 19:30:30 CET
Actualizado 14/11/2008 19:30:30 CET

La gerent del Palma Arena "no tenia coneixement" que una Comissió Judicial anava a fer una inspecció ocular

PALMA DE MALLORCA, 14 de novembre (EUROPA PRESS)

La gerent del Consorci del Palma Arena (integrat per l'Ajuntament, el Consell de Mallorca i el Govern), Marga García, ha assegurat avui que "no tenia coneixement" que una Comissió Judicial, formada pel magistrat del Jutjat d'Instrucció número 3, José Castro, i els fiscals anticorrupció, Juan Carrau i Pedro Horrach, anava a fer aquesta tarda una inspecció ocular en aquestes instal·lacions esportives.

Després de la inspecció ocular, que va començar a les 13.00 hores i que es va prolongar fins a les 17.00 hores, García va afirmar que tampoc coneixia que el jutjat d'instrucció estigués investigant presumptes irregularitats en la construcció del Palma Arena, comeses per part del passat Govern del PP.

Així, va dir que la Comissió Judicial s'ha limitat a recórrer totes les instal·lacions del Velòdrom inspeccionant les pistes, les grades i els soterranis del Palma Arena. Preguntada sobre si el jutge i els fiscals anticorrupció tenen previst repetir una altra inspecció ocular, García ha afirmat que "no han fet cap comentari" sobre aquesta qüestió.

La Fiscalia intenta descobrir l'origen dels 45 milions d'euros que la Unió Temporal d'Empreses que va construir del velòdrom (Melcior Mascaró i FCC) reclama a l'actual Govern, sumant gairebé el doble del cost inicial de l'obra, que rondava els 48 milions d'euros. A partir d'aquest moment, l'advocacia de la comunitat i els serveis jurídics del Govern van col·laborar amb la Fiscalia en la transmissió de documentació.

Precisament, el conseller d'Esports i Joventut, Mateu Cañellas, va anunciar a començaments d'aquesta legislatura que l'executiu anava a fer una auditoria tècnica després de conèixer que el cost final del Palma Arena ascendiria a 90,6 milions d'euros, el que suposava un increment del 89 % respecte al preu inicial, pressupostat per l'ex-president, Jaume Matas, situat en 47,7 milions, a causa d'una sèrie de "modificacions d'estructura i en la coberta, així com per unes obres internes a l'Estadi".

Així, després d'una visita efectuada el 8 d'octubre del 2007 al Palma Arena, va informar que el Govern ja havia pagat un total de 41 milions d'euros a les empreses encarregades de la construcció d'aquesta infraestructura esportiva, de manera que, segons va assenyalar, a aquesta data quedava un deute de 49 milions d'euros.

Tot i això, va precisar que només 47 milions d'euros corresponien a la part licitada de l'obra i realitzada, mentre que la resta del projecte estava sent estudiat pels serveis jurídics del Govern, tenint en compte que el cost final d'una obra pública no pot incrementar-se més d'un 20 % en relació amb el preu inicial.

 

Lo más leído

 1. 1

  Detenida una pareja por empadronar ciudadanos extranjeros en su domicilio a cambio de dinero

 2. 2

  Un pigmento de cebollas, manzanas, té o el vino tinto puede reducir significativamente la presión arterial

 3. 3

  La Guardia Civil detiene a 107 personas por la extracción de agua en más de 1.400 pozos ilegales

 4. 4

  Hallan dos cadáveres en un coche en La Roca del Vallès (Barcelona)

 5. 5

  Investigan la muerte de un hombre y una mujer en Terrassa (Barcelona)

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista