Gómez diu que la mesura del Govern d'internalizar el transport sanitari terrestre ha estat "un referent nacional"

Gómez diu que el projecte del Govern d'internalizar el transport sanitari terrestre urgent ha estat "un referent"
CAIB
Publicado 14/5/2019 13:56:07CET

   PALMA DE MALLORCA, 14 Maig (EUROPA PRESS) -

   La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha assegurat aquest dimarts que el projecte del Govern d'internalizar el servei del transport sanitari terrestre urgent del Servei de Salut ha estat "un referent a nivell estatal".

   Segons ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat, Patricia Gómez ha fet aquestes afirmacions en la inauguració de les primeres jornades del SAMU-061.

   El Govern de Balears va assumir fa un any aquest servei mitjançant un encàrrec de gestió a l'entitat pública empresarial Gestió Sanitària i Assistencial de Balears(Gsaib).

   A la jornada, que s'ha celebrat en el saló d'actes de l'Hospital Universitari Són Espases (de 9.00 a 12.00 hores), han assistit també el secretari general del Servei de Salut, Manuel Palomino, i el gerent del SAMU-061, Antoni Bellver.

   S'han presentat diverses ponències sobre qüestions com les polítiques i estratègies del SAMU-061, els projectes de l'àrea clínica, les reanimacions cardiovasculars o la gestió d'incidents amb múltiples víctimes.

   El canvi de model de gestió mitjançant encomanar la gestió a l'empresa pública Gsaib ha centrat part de la jornada.

   A més, s'han plantejat millores com l'increment de l'operativa de recursos assistencials o la renovació dels aparells electromèdics. En concret, es tractaria de prestacions com a desfibril·ladors, ecògrafs o cardiocompresors.

   Cal destacar que Gsaib és una empresa pública adscrita al Servei de Salut, amb personalitat jurídica pròpia, capacitat d'obrar i plena autonomia de gestió. Té per objecte prestar serveis de suport a l'activitat assistencial dels centres sanitaris que depenen del Servei de Salut.

Contador