Actualizado 18/2/2009 15:48:33 +00:00 CET

El Govern destinarà 1,4 milions d'euros als treballadors que es trobin en atur i no cobrin prestacions

PALMA DE MALLORCA, 18 Feb. (EUROPA PRESS) -

El Govern destinarà un total d'1,4 milions d'euros a un fons que servirà per atorgar una ajuda reintegrable als treballadors que es trobin en situació d'atur i no cobrin els subsidis d'atur en trobar-se en un procés judicial com els concursos de creditors o els Expedients de Regulació d'Ocupació, que s'estima en un total de 500 persones a Balears.

En roda de premsa, el president del Govern, Francesc Antich, va detallar que aquesta iniciativa es tracta d'un "pas més" del conjunt de mesures adoptades per l'Executiu autonòmic per afrontar la crisi i ha destacat que la quantitat màxima a aportar serà de 2.400 euros a cada parat, diners que es pretén que es destini a fer front a les càrregues econòmiques familiars.

Per la seva banda, la consellera de Treball i Formació, Joana Barceló, ha remarcat que es tracta d'un "sistema àgil" ja que la xarxa d'oficines de Sa Nostra "permet una tramitació molt ràpida". Alhora, va posar èmfasi que existeix un termini de tres anys per tornar aquests préstecs a interès zero, que començarà a partir que el treballador trobi una altra ocupació o coure la prestació per desocupació.

A més, ha indicat que per iniciar el tràmit cal demanar una certificació de l'estat laboral en les oficines del Servei d'Ocupació de les Balears (SOIB) i, amb aquest, anar a Sa Nostra, entitat bancària que encarregada del fons. En aquest sentit, Barceló ha avançat que aviat aquestes ajudes es publicaran en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i, a continuació, es posaran en funcionament.

El president de Sa Nostra, Fernando Alzamora, va mostrar la seva satisfacció per "contribuir" a la societat balear en moments difícils econòmicament. Així, a més d'aquest fons, ha apuntat que l'entitat posseeix una "línia financera especial" que es va posar en marxa el mes de novembre passat i a la qual ja s'han acollit 150 famílies. Segons va detallar Alzamora, per atorgar aquestes ajudes, Sa Nostra examina "cas per cas" cada família.