El Govern renova el conveni amb l'Agència Espanyola de Cooperació per reforçar l'ajuda humanitària

Publicado 14/6/2019 14:44:11CET

   PALMA DE MALLORCA, 14 Juny (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Govern en funcions ha autoritzat aquest divendres a la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació a renovar el conveni de col·laboració amb l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (Aecid) en matèria d'ajuda humanitària.

   Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Pilar Costa, durant la roda de premsa posterior a la reunió setmanal de l'Executiu.

   Es tracta d'un conveni signat el 2018, que ara es prorroga. Permet compartir i coordinar recursos econòmics, humans i tècnics entre el Govern i l'Aecid per millorar l'impacte de l'ajuda humanitària en l'exterior.

   Balears aportarà 50.000 euros al fons comú de contingència, en el qual també participen els governs de Galícia, Astúries, Cantàbria, La Rioja, Múrcia, València, Canàries, Madrid, Castella-Lleó i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Això suposarà una aportació conjunta d'1,5 milions d'euros que es destinaran a desenvolupar actuacions d'ajuda d'emergència a les víctimes de desastres ocasionats per catàstrofes naturals o per conflictes armats durant l'any 2019.

   També es recolzaran actuacions més perllongades per a la població refugiada i desplaçada sobre la qual existeix una amenaça per a la salut o la subsistència.

   El conveni entre l'Aecid, les deu comunitats autònomes i la FEMP reforça la cooperació descentralitzada i millora la capacitat d'intervenir en matèria humanitària. Les aportacions de les comunitats autònomes i de l'Aecid van permetre prestar ajuda alimentària a més de mig milió de persones afectades pel cicló 'Idai' a Moçambic, entre altres actuacions d'emergència.

Contador