L'IEB atorga 300.000 euros en ajudes per a la projecció exterior cultural de Balears

Publicado 12/2/2019 11:22:42CET
Llibres traduïts pel IEB (Imatge de recurs)
CAIB - Archivo

   PALMA DE MALLORCA, 12 Febr. (EUROPA PRESS) -

   L'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) ha publicat les ajudes per a la projecció exterior de la literatura, el pensament, el còmic i la il·lustració de les Balears mitjançant una dotació econòmica de 300.000 euros, la dotació màxima dels quals serà de 6.000 euros per sol·licitud presentada.

   En un comunicat difós aquest dimarts, la conselleria de Participació, Cultura i Esports ha detallat que la línia d'ajudes inclou un benefici per punts per a "accions tinguin el seu origen, localització o destinació a Formentera", que suposarà l'increment de 5 punts en relació al total de 100 que es poden obtenir.

   En aquest sentit, la cartera dirigida per Fanny Tur ha apuntat que és la mateixa puntuació extra que tenen les clàusules de tornada social i d'igualtat de gènere. A més, el 50 per cent de les subvencions a partir de 300 euros es cobraran en publicar-se la concessió, i la resta en justificar-se les despeses.

   Així mateix, ha avançat que les línies tindran efecte retroactiu per a activitats realitzades entre desembre de 2018 i la data de publicació de les noves convocatòries.

   D'altra banda, la Conselleria ha destacat que l'ajuda no inclou la mobilitat entre illes ni amb la resta de territoris de parla catalana, ja que es dedicarà una línia específica de TalentIB sobre aquest tema, segons ha avançat Cultura.

   Així, la línia d'ajudes inclou tres modalitats de subvenció per a la mobilitat d'autors, responsables d'editorials i distribuïdors, investigadors i agents culturals per assistir a fires, festivals, presentacions i jornades professionals; suport a l'edició de projectes editorials vinculats a la projecció exterior del llibre; i suport a activitats de promoció exterior de la literatura, el còmic, el pensament i la il·lustració de les Balears.

Para leer más