PALMA DE MALLORCA, 7 May. (EUROPA PRESS) -
El recinte palmesà de s'Escorxador acollirà entre els dies 13 i 16 de maig la 'III Fira del Pitxo i la Tapa', acte en el que participaran 24 establiments i empreses de la capital balear i que té com un dels seus objectius la promoció de la gastronomia i del producte de l'illa com un dels principals recursos turístics de Mallorca durant la temporada baixa.
La consellera de Turisme i portaveu del Govern, Joana Barceló, ha considerat "sorprenent" que la gastronomia balear no es tingui en compte com un dels principals motius per viatjar a les illes i ha advocat perquè el pla de màrqueting de l'arxipèlag prevegi aquest aspecte, de manera que s'estableixi una "estratègia conjunta" entre tots els agents implicats i els productes d'alimentació siguin també un "motor de coneixement" de la comunitat.
Un altre dels propòsits d'aquest pròxim reunió és el d'oferir un marc als restauradors en què puguin desenvolupar la seva capacitat de creació i moure la 'cultura de la tapa', que actualment està en auge. Així, els assistents a l'esdeveniment podran degustar a partir d'un euro una àmplia oferta en tapes, broquetes i racions.
La fira estarà oberta al públic de 12.00 a 16.00 hores i de 19.00 a 00.00 hores, i s'espera que superi la participació de 40.000 persones obtinguda en la passada edició.
Per la seva banda, el president de l'Associació de Restauració de Pimem, Juan Cabrera, va posar èmfasi en la necessitat que "no es retalli pressupost" en aquesta matèria ja que, segons ha explicat, és "molt difícil mantenir un negoci" dedicat a la restauració "si no és amb l'ajuda de l'administració".
X CAMPIONAT DE BALEARS DE CUINERS
A més, el dia 12 de maig, entre les 09.00 i les 21.00 hores, es farà el 'X Campionat de Balears de Cuiners' en què 13 xefs -vuit de Mallorca, quatre d'Eivissa i Formentera i un de Menorca- competiran per representar a la comunitat en el Campionat d'Espanya que tindrà lloc a Madrid el pròxim any.
Els concursants hauran d'elaborar dos plats, un de bacallà i un filet, que seran valorats per un jurat compost per deu membres. El resultat d'aquest campionat, que es farà a l'Escola d'Hoteleria de la Universitat dels Illes Balears (UIB), es coneixerà el dia 13 de maig, a les 19.30 hores, coincidint amb la inauguració de la Fira del Pintxo i la Tapa.