El Parlament celebra una jornada reivindicativa per visibilitzar a les persones amb discapacitat

Publicado 2/12/2019 16:56:30CET
Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, en el Parlament balear
Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, en el Parlament balear - PARLAMENT IB

PALMA DE MALLORCA, 2 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Parlament balear ha celebrat aquest dilluns una jornada reivindicativa per visibilitzar a les persones amb discapacitat, amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra el 3 de desembre.

En concret, s'ha dut a terme una sessió plenària extraordinària, impulsada per la Unió d'Associacions, Centres i Federacions d'Assistència a Persones amb Discapacitat de Balears (UNAC), a la qual han assistit nombrosos usuaris de les associacions de la UNAC, així com diputats dels diferents grups parlamentaris.

Han intervingut el president del Parlament, Vicenç Thomàs; el president de la UNAC, Tomás Arbona; el director general de Dependència del Govern, Gregorio Molina; i l'ex jugador de bàsquet Fernando Romay.

Thomàs ha agraït la tasca de les entitats de la UNAC "pel seu compromís i treball encomiable per la igualtat, la solidaritat, la dignitat, la conscienciació i la superació de barreres". "Si avui som una societat més justa i inclusiva és sens dubte gràcies a organitzacions i entitats com les quals avui estan en aquesta sala", ha manifestat.

Thomàs s'ha mostrat convençut que encara que quedin "moltes coses per fer", s'han "donat passos endevant cap a una societat més justa i solidària".

Per la seva banda, el director general de Dependència ha insistit en el compromís del Govern per fer visibles les persones amb discapacitat, mentre que el president de la UNAC ha destacat la col·laboració amb les institucions públiques. A continuació, Fernando Romay ha intervingut des del faristol de la Sala de Plens amb un discurs amb el qual ha reivindicat el valor de la diferència i ha animat a creure "en les oportunitats".

"Tant de bo que l'any que ve no existeixi aquest dia de reivindicació, sinó que sigui de celebració, perquè per fi tots siguem iguals i perquè tots vam crear amb tots, igual que jo creo amb vosaltres", ha conclòs el discurs Romay. A continuació, tots els presents han votat les seves paraules, que han estat aprovades per unanimitat.

Contador

Para leer más