Picornell assegura que el Butlletí XX de la Real Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Balears és "necessari"

Picornell
EUROPA PRESS
Publicado 30/4/2019 13:50:37CET

   PALMA DE MALLORCA, 30 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha assistit aquest dimarts a la presentació del Butlletí XX de la Real Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Balears, el qual ha descrit com a "fonamental i necessari per continuar avançant cap a un futur de contínua millora".

   "Vull agrair la dedicació de les persones que fan possible aquest Butlletí compartint les seves reflexions amb nosaltres, esperem que perduri i que es pugui desenvolupar molts anys més", ha assenyalat en roda de premsa.

   En concret, aquest nou Butlletí recull des de debats produïts a taules rodones, fins a treballs conjunts de les comissions acadèmiques de dret privat i públic, entre altres qüestions.

   Així mateix, es recullen temes diversos com pot ser la reforma constitucional de les Comunitats Autònomes, el delicte de rebel·lió o o els delictes contra al llibertat i indemnitat sexuals recollits en el Codi Penal.

   Per exemple, en aquest últim cas relatiu a delictes de tipus sexual recollits en el Codi Penal, aquest Butlletí recull la intervenció en una taula rodona del Catedràtic de Dret Penal i Acadèmic de la Real Acadèmia Valenciana, Javier Boix Reig, i de l'advocada Francisca Mas Busquets.

   En aquest debat, tots dos defensen que "qualsevol conducta no consentida és punible, havent-se d'atendre al criteri de proporcionalitat", al que afegeixen que "si l'ocupació dels termes agressió i abús constitueixen un problema d'enteniment, es pot superar aquesta confusió partint de la inexistència del consentiment" i triant un càstig sobre la base de "l'abast de la lesió".

Contador