La Policia sorprèn a una discoteca de Magaluf venent alcohol a sis menors

Successos.- La Policia sorprèn a una discoteca de Magaluf venent alcohol a sis menors
AYTO. DE CALVIÀ
Publicado 23/4/2019 14:53:23CET

   PALMA DE MALLORCA, 23 Abr. (EUROPA PRESS) -

   Agents de la Policia Local de Calvià i la Guàrdia Civil han sorprès a una coneguda discoteca de Punta Balena (Magaluf, Mallorca) venent alcohol a sis menors d'edat, per la qual cosa s'ha obert un expedient sancionador que podria comportar el tancament d'activitat per un període de fins a dos anys.

   La conducta es considera una infracció greu de la Llei d'Activitats de 2013 i també pot suposar una multa d'entre 3.000 i 30.000 euros, segons ha informat l'Ajuntament de Calvià en una nota de premsa.

   Els fets van ocórrer la nit del passat divendres, en el marc de l'operatiu conjunt que la Guàrdia Civil i la Policia Local desenvolupen en el municipi.

   El local sancionat, a més, és reincident. L'estiu passat, una veïna de Palmanova va denunciar davant la Policia Local que en aquesta discoteca havien venut begudes alcohòliques al seu fill i els seus amics, i tots ells tenien menys de 15 anys. Concretament s'oferia un got de plàstic emplenable de tot l'alcohol que volgués el client pel preu de cinc euros.

   A l'agost de 2018, el local també va ser sancionat per incompliment de l'Ordenança de Convivència, sancionable amb una multa econòmica de 1.500 a 3.000 euros.

   Amb tot, ara se sanciona per la Llei d'Activitats, que permet el tancament de l'establiment, en virtut d'un canvi de criteri de la Comissió d'Activitats de l'Ajuntament. A més, el consistori va traslladar a la Policia Local a l'agost de l'any passat la necessitat d'aplicar la normativa de la Llei d'Activitats per frenar l'oci etílic entre els menors en el municipi.

   A més, el nou règim autonòmic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats va entrar en vigor el dimecres de la setmana passada, dos dies abans de sorprendre al local de Punta Balena venent alcohol a menors. La modificació de la Llei suposa sancions més elevades per faltes greus -de fins el 30.000 euros- i sanció accessòria que pot suposar el tancament durant dos anys. De tota manera, la persona instructora de l'expedient és qui haurà de valorar la gravetat del cas.

S'HA CORRABORAT QUE ES PROMOUEN "OFERTES ETÍLIQUES DESORBITADES"

   Des de l'Ajuntament han recordat també que, atès que la venda d'alcohol a menors és una pràctica que es dóna al llarg de tot l'any i que "s'ha corroborat que a les zones turístiques es promouen ofertes etíliques desorbitades", els instituts del municipi i els policies tutor participen en la campanya 'Aquí no venem alcohol a menors' amb cartells per conscienciar sobre aquest problema.

   Segons dades de la Conselleria de Salut, el 31,7 per cent dels menors que consumeixen alcohol ho fan en bars i pubs, i el 25,9 per cent en discoteques.

   L'Ajuntament ha avançat que la Policia i la Guàrdia Civil continuaran amb la vigilància "als establiments que se sospiti que puguin vendre alcohol a menors d'edat".

Contador

Para leer más