Actualizado 18/12/2008 19:39 CET

Spanair afirma que els nous inversors aportaran "un reforç econòmic important" per al futur

L'aerolínia destaca que la procedència dels nous inversors donarà a Spanair "un major accés a interlocutors comercials, institucionals i socials"

MADRID, 18 de desembre (EUROPA PRESS)

Spanair ha assegurat avui que l'entrada del grup d'inversors catalans, representats pel Consorci de Turisme de Barcelona i Catalana d'Iniciatives, com accionistes majoritaris en la companyia aportarà "un important reforç econòmic" als plans de desenvolupament del futur de l'aerolínia.

En un document intern al qual va tenir accés Europa Press, l'aerolínia va destacar que el principi d'acord, que fixa un termini fins al pròxim 31 de gener perquè sigui definitiu, "és molt positiu" per a la companyia i demostra "la gran confiança en la marca", així com en el Pla de Viabilitat posat en marxa per Spanair, davant de la difícil situació econòmica i l'evolució del sector.

"La procedència dels nous inversors donarà a Spanair un major accés a interlocutors comercials, institucionals i socials, tot això englobat en el nostre mercat principal, i reforçarà la nostra posició com una de les aerolínies principals a Espanya i la companyia regular líder a Barcelona", va subratllar l'aerolínia.

En la carta dirigida als treballadors i signada pel director general, Marcus Hedblom, i el director de Recursos Humans, Héctor Sandoval, Spanair va recalcar al seu torn la permanència de SAS com accionista rellevant, "vehicle essencial per assegurar l'èxit dels projectes i prioritats" de l'aerolínia, tant al mercat domèstic com el mercat internacional.

Finalment, des de Spanair s'assenyala que, d'acord a la seva política d'informació al mercat, el grup SAS informarà de l'operació, de manera que la companyia no farà cap comentari mentre no disposi de més dades oficials.

L'APOSTA CATALANA DE SPANAIR

El grup SAS, propietari de Spanair, ha anunciat avui un acord inicial amb el Consorci de Turisme de Barcelona i Catalana d'[Iniciatives] per a la seva incorporació com nous accionistes majoritaris, condicionat a la finalització de les negociacions amb l'objectiu de signar "un acord definitiu abans del 31 de gener de 2009".

Catalana d'Iniciatives, creada en 1985, és un exemple de col·laboració entre les Administracions públiques i el sector privat, que ha generat una inversió de prop de de 700 milions d'euros en 130 empreses espanyoles. De fet, en la presidència de la seva Junta d'Accionistes s'alternen anualment el conseller d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya i l'alcalde de Barcelona. En concret, el 27% del capital és públic i es reparteix entre Generalitat i Ajuntament, respecte del 73% del mateix que procedeix del sector privat.

Per part seva el Consorci de Turisme de Barcelona va ser creat en 1993 per l'Ajuntament de Barcelona, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona i la Fundació Barcelona Promoció i ofereix, a través de diferents programes, diversos productes i serveis dirigits al sector turístic professional i al turista individual.