Un total de 1.083 aspirants opten a les 63 places del cos superior de l'administració general de la CAIB

Publicado 29/11/2019 17:30:47CET

   PALMA DE MALLORCA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

   Un total de 1.083 aspirants participaran aquest dissabte en la primera prova selectiva per aconseguir una de les 63 places convocades pel cos superior de l'administració general de la Comunitat balear.

   Segons ha detallat la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització en un comunicat, la prova es durà a terme a partir de les 09.00 hores a l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos de la UIB i a les seus universitàries de Menorca i d'Eivissa.

   D'altra banda, des de la Conselleria han informat que, com a conseqüència de l'ajornament de la primera prova del cos de gestió de l'administració, prevista pel mes de desembre, s'han rebut diverses sol·licituds de suspensió del primer exercici de les proves selectives al cos superior, en considerar que ambdues convocatòries comparteixen temaris similars.

   No obstant això, des de la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització, a la qual està adscrita l'EBAP, afirmen que han pogut comprovar que, en el procés selectiu del cos superior, no s'ha produït cap incidència que justifiqui l'ajornament del primer exercici, de manera que els principis d'igualtat, mèrit i capacitat en l'accés a la funció pública "no s'han vist compromesos".

   En aquest sentit, han afegit que els tribunals qualificadors del cos de gestió i del cos superior utilitzen un banc de preguntes diferent per elaborar el contingut dels exercicis, per la qual cosa afirmen que no hi ha una base de preguntes compartides per tots dos cossos, ni la possibilitat que en els qüestionaris del cos superior es repeteixin preguntes del cos de gestió.

   A més, la directora general de Funció Pública i Administracions Públiques, Irene Truyols, i el gerent de l'EBAP, Jaume Tovar, han convocat avui als sindicats CCOO, UGT, USO, CSIF, STEI i SINTTA per aclarir les circumstàncies que han provocat l'ajornament de la prova del cos de gestió prevista per a desembre.

Contador

Para leer más