Unides Podem assegura que són "l'única possibilitat" de defensar el producte local balear

Publicado 14/5/2019 17:54:30CET

   PALMA DE MALLORCA, 14 Maig (EUROPA PRESS) -

   El candidat a la presidència del Govern, Juan Pedro Yllanes, ha recordat aquest dimarts a Menorca que "l'única possibilitat que hi ha que es defensi el productor local i que fins i tot en la indústria hotelera s'utilitzi el producte de quilòmetre zero és Unides Podem".

   Segons ha informat el partit en un comunicat, Yllanes ha recordat que si hi hagués un govern del PP i Cs en aquesta comunitat, "no els interessaria el producte local" perquè ells són més de "clientelisme i multinacionals".

   Yllanes s'ha reunit en Menorca amb la secretària general de Podem a Balears, Mae de la Concha, i la candidata a l'alcaldia de Ciutadella, Fàtima Anglada, per presentar les mesures programàtiques d'Unides Podem pel que fa al futur assoliment de la sobirania alimentària.

   Yllanes ha recordat que "quan es va tractar de votar el règim especial agrari, el PSOE es va abstenir" pel que "tampoc han fet una aposta clara pel producte de proximitat, per l'agricultura sostenible, feta aquí a Balears".

   En aquest sentit, Mae de la Concha ha dit que "entre un 5 i un 12 per cent del que es consumeix és producte local i la resta és d'importació".

   "Això no és sostenible i l'única manera de solucionar-ho és donar facilitats a la pagesia, promocionar el producte local i formar a la joventut perquè hi hagi un relleu generacional. I tot això està al nostre programa", ha explicat.

Contador

Para leer más