Zapatero assegura que la Platja de Palma serà una de les actuacions "prioritàries" en el procés de renovació hotelera

Actualizado 14/8/2008 18:01:18 CET
Actualizado 14/8/2008 18:01:18 CET

Zapatero assegura que la Platja de Palma serà una de les actuacions "prioritàries" en el procés de renovació hotelera

MADRID, 14 d'agost (EUROPA PRESS)

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat avui a Madrid que el projecte de la reforma de la Platja de Palma serà una de les actuacions "prioritàries" en el procés de renovació de les infraestructures turístiques i hoteleres que emprendrà l'executiu.

En compareixença davant els mitjans de comunicació després de la conclusió del Consell de Ministres, Zapatero va detallar que, en el marc de la reunió, "ha conegut l'informe del que serà la renovació de la Badia de Palma" referint-se a les mesures que s'impulsaran mitjançant els ministeris d'Habitatge i d'Indústria, Turisme i Comerç.

Aquests departaments col·laboraran per presentar, abans del 31 de desembre d'aquest any, una proposta per portar a terme el Pla Renovi d'edificació i rehabilitació d'habitatges i instal·lacions hoteleres.

Sobre la informació relativa a la Platja de Palma, Zapatero va afirmar que aquesta reforma urbanística és un dels "àmbits més determinants del potencial turístic" del país, de manera que la va considerar com una iniciativa prioritària en el context de renovació global dissenyat per l'executiu.

El president del Govern va detallar que l'esmentat Pla Renove és una de les nombroses iniciatives en matèria econòmica que té previstes ultimar l'executiu de cara a 2008 amb la concreció de la proposta en l'apartat turístic.

A més, i durant la seva compareixença de premsa, el cap de l'Executiu va indicar que existeix marge econòmic per emprendre la reforma del sistema de finançament, i va incidir que la proposta base del Ministeri d'Economia i Hisenda garanteix que totes les comunitats autònomes milloraran el seu nivell de recursos.

També va assegurar que la proposta del Govern és respectuosa tant amb l'Estatut d'Autonomia de Catalunya com amb les normatives vigents a la resta de comunitats, i, a continuació, va confiar en què es pugui acordar amb totes les autonomies un nou sistema de finançament autonòmic.

Per això, el president del Govern va aclarir que les bases del procés seran el treball i el diàleg conjunt per consensuar una reforma "que portarà temps" ultimar. Per tant, va afegir que la tasca del Govern serà "harmonitzar" les diferents posicions presentades per les comunitats.