15M.- Els 'indignats' aconsegueixen paralitzar el desnonament d'una dona a Palma que es posposa per a un altre dia


Actualizado 16/6/2011 20:32:42 CET

La Comissió Judicial enviarà l'acta al Jutjat de Primera Instància i un jutge determinarà si fixa una altra data per procedir al desnonament

PALMA DE MALLORCA, 16 Jun. (EUROPA PRESS) -

Mig centenar de 'indignats' de Palma han aconseguit paralitzar el desnonament d'una dona i la seva filla de vuit anys en un habitatge de la capital balear, situada al carrer La Ferreria, número 4, per part de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi), després que no pugui fer front al pagament del lloguer d'aquest pis, que puja a 350 euros mensuals, a causa que l'afectada només percep mensualment entre 350 i 400 euros a través de tasques per hores.

D'aquesta manera, el desnonament ha quedat posposat per un altre dia, la data del qual encara no s'ha concretat, després que la Comissió Judicial, formada per un gestor processal i un agent judicial no hagin acudit aquest matí a l'habitatge de la dona, a causa de la presència dels 'indignats'.

Així ho ha informat l'inspector del dispositiu policial a un dels portaveus dels 'indignats', a qui li ha revelat que després de posar-se en contacte amb la comissió judicial encarregada del desnonament, aquesta li ha comunicat que ha decidit no portar a terme la mesura aquest matí, sinó ajornar-la per un altre dia, de manera que es deuran iniciar un altre cop els tràmits administratius per portar a terme aquesta actuació judicial.

Després de tenir coneixement d'aquest fet, els 'indignats' han començat a cridar "ho hem aconseguit", si bé diversos d'ells s'han dirigit als Jutjats de Sa Gerreria per confirmar la informació que els ha traslladat l'inspector de la Policia Nacional, amb la finalitat de verificar que efectivament el desnonament s'ha paralitzat.

En aquest sentit, una funcionària del Departament de Notificacions i Embargaments dels Jutjats ha informat aquest grup que, efectivament, la comissió judicial ha decidit no acudir a l'habitatge que anava a ser desnonada i el pany del qual anava a ser canviat per impedir que la propietària pogués tornar a la mateixa.

Així, aquesta funcionària ha explicat que la comissió judicial aixecarà una acta en la qual es detallaràn les raons per les quals no s'ha pogut portar a terme el desnonament i s'enviarà al Jutjat de Primera Instància, amb la finalitat que el jutge determini com actuar a partir d'ara i si estableix una nova data per portar a terme aquest procediment, que hauria de ser notificat un altre cop a la dona afectada.

Per la seva banda, un dels 'indignats' ha anunciat que davant de l'èxit d'aquesta iniciativa, se'n va a crear un grup de treball que se'n va a dedicar "única i exclusivament" a impedir els desnonaments, tenint en compte que "hi ha 5.000 previstos a Mallorca", ja que, segons la seva opinió, "passa de clar fosc que estiguem en un sistema en el qual ens treuen el privilegi de poder viure en una casa dignament". "Invito tota la gent a passar per la Plaça Espanya per informar de més desnonaments, amb la finalitat d'evitar aquest tipus d'atracaments", ha recalcat.

"NO LA TRAURAN"

Els 'indignats' han partit a les 9.30 hores des de la Plaça d'Espanya de la capital balear i han recorregut els principals carrers del centre de la ciutat escortats per un furgó policial fins arribar al barri de Sa Gerreria, on s'han apostat al costat del portal per evitar el desnonament.

Així, durant la marxa han corejat crits com 'No la trauran', 'El poble unit mai serà vençut', 'No hi ha pa per tant xoriço', entre d'altres consignes.

Una vegada que han arribat al portal, un dels 'indignats', altaveu en mà, ha instat als veïns que baixin al carrer per impedir aquest "injust" desnonament. Així, un altre dels manifestants ha preguntat "com pot ser que en un sistema que suposadament va cap a l'estat del benestar, es permeti que se li desallotgi una dona i la seva filla menor". "No som mercaderies en mans de polítics i banquers", ha recalcat, i alhora li ha recordat al jutge encarregat de fer el desnonament que "obeir no és cap dret".

Durant la concentració, els 'indignats' van portar diversos cartells en els quals es podia llegir 'indignats', 'Som molts, no tenim por', 'Presa el carrer, indignat', 'No és una crisi, és una estafa' i 'Stop, desnonaments'. Alhora, al balcó del pis en el qual s'havia de procedir al desnonament s'ha penjat un gran cartell, amb el lema 'Habitatge per tots ja'.