22-M.- El PP compara a Antich amb Fidel Castro per témer que la dreta pugui "desmuntar" el sector públic


Actualizado 28/4/2011 21:01:26 CET

Demana al president que expliqui als més de 120.000 aturats de Balears "quin és l'estat del benestar que defensa"

PALMA DE MALLORCA, 28 Abr. (EUROPA PRESS) -

El secretari general del PP, Miquel Ramis, ha comparat al president del Govern, Francesc Antich, amb Fidel Castro, després que aquest dimecres mostrés la seva por davant de la idea que els partits de dretes puguin anar "desmantellant" el sector públic, una cosa que, segons el parer del dirigent 'popular', sona a "polítiques passades de moda, pròpies del comunisme" del citat líder cubà.

En un comunicat, Ramis ha defensat que "el públic ha d'arribar on no arriba la iniciativa privada", i alhora ha demanat a Antich que expliqui als més de 120.000 aturats de Balears "quin és l'estat del benestar que defensa i que tem es desmunti quan la dreta arribi al poder".

Així, ha reclamat al president de l'Executiu balear i candidat del PSIB a la reelecció que "parli també amb les 40.000 famílies en les quals ningú treballa; amb la gent que dóna la volta als edificis dels menjadors socials guardant cua; amb les persones que engrandeixen les llistes d'espera sanitària i amb els perjudicats per la retallada d'afers socials".

En aquesta línia, Ramis ha assegurat que la seva formació no vol aquest estat del benestar, sinó que, segons ha explicat, el que desitja el PP és que la gent "tingui treball i pugui viure dignament, cosa que ara no passa amb aquest Govern".

Respecte a l'austeritat que defensa el PSIB, el secretari general del PP s'ha preguntat "si és la mateixa austeritat que ha aplicat aquest Executiu durant aquests quatre anys, augmentant considerablement el nombre de càrrecs de confiança i recol·locant a dos exalts càrrecs perquè segueixin cobrant de les arques públiques".

D'altra banda, ha criticat que el PSOE és el partit "amb més corruptes d'Espanya" i, referint-se a l'"esquerda" que s'ha obert per la corrupció entre la ciutadania i els polítics, com l'ha definit Antich, Ramis ha declarat que "ha estat el PSOE el que ha fet utilització política dels mitjans de l'Estat".

Referint-se a les "infraestructures ètiques", tal com Antich ha definit les "suposades infraestructures que ha realitzat el Govern", Ramis ha considerat que es tracta d'una "presa de pèl", ja que "primer ens parlaven d'inversions silencioses i ara d'infraestructures ètiques, quan el que de veritat són és invisibles, perquè no les veu ningú, ja que no existeixen".

Finalment, ha criticat a l'alcaldessa de Palma i candidata a la reelecció, Aina Calvo, per "creure's que és l'única que té valors, mentre que tots els altres som uns cafres". Així, ha considerat que, o ben Calvo "té un problema d'autisme, ja que no sent a ningú, o bé té un problema d'autoritarisme", a causa que, segons la seva opinió, "es creu que té la veritat absoluta".