AMPL.- La Federació Balear de Transport es troba "en l'UCI" per l'impagament de 4,4 milions per part del Govern


Transportes Baleares
EUROPA PRESS
Actualizado 30/5/2011 16:51:55 CET

PALMA DE MALLORCA, 30 May. (EUROPA PRESS) -

La Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT) ha assenyalat que el deute que manté el Govern balear amb les empreses de transport regular de viatgers i de transport escolar puja a 4,4 milions d'euros, una situació que, segons ha apuntat el president de l'Agrupació Regular de Viatgers de Balears, Rafael Llompart, fa que les companyies del sector es troben "en l'UCI".

Per la seva banda, el president de la Federació, Miquel Florit, s'ha queixat que es tracta "del major deute de la història" i ha advertit aquest dilluns que moltes empreses "tenen dificultats per pagar el gasoil", el que podria derivar en "una suspensió dels serveis al no poder pagar les nòmines dels treballadors".

Així ho han manifestat en roda de premsa celebrada aquest dilluns en la qual han reclamat al Partit Popular, que aviat assumirà la Presidència de la Comunitat Autònoma, que es faci càrrec del deute pendent amb el sector, a fi de poder assegurar la continuïtat dels 450 autocars de viatgers i escolars que desenvolupen la seva activitat a les Illes.

Així, Florit ha precisat que el deute es divideix en 2,3 milions per a les empreses de transport regular i 2,1 milions per a les d'escolar. Segons ha indicat, les empreses que formen part de la federació han fet gestions de manera formal en reunions amb l'Administració i han enviat escrits demanant solucions al Govern.

Des de la FEBT han assenyalat que va estar a partir de desembre del 2010 quan l'Administració "va començar a deixar de pagar i els dos sectors, transport regular de viatgers i l'escolar, es van veure greument perjudicats". En aquest sentit, els empresaris del transport han criticat que quan es dirigeixen a una entitat financera amb la notificació del Govern de reconeixement de deute, als bancs "no els interessa".

Així, Rafael Llompart s'ha mostrat molest davant de la situació creada i ha advertit que "quan no puguem més, anem a parar perquè no ens quedarà més remei". El president de l'Agrupació Regular de Viatgers de Balears ha insistit que "estem en cures intensives i només fa falta que ens treguin el tub; no podem aguantar més".

Alhora, la FEBT ha volgut posar a sobre de la taula el valor del sector amb dades referents al 2010. En aquest sentit, Florit ha assenyalat que més de 14 milions de persones van utilitzar el servei de regular de viatgers durant l'any passat. A més, la xarxa de transports engloba uns 250 autocars, 400 treballadors i 20 empreses que, segons Florit, es dediquen a aquest servei. El transport escolar, per part seva, reuneix a altres 45 empreses que sumen en total 247 autocars en els quals viatgen a prop 10.000 alumnes.