AMPL.- El PP creu que la pròrroga dels Pressupostos del 2010 amaga una "falta d'acord" entre el PSIB i el Bloc


Actualizado 22/10/2010 17:34:35 CET

Acusa el Govern d'"incomplir la legalitat" per no registrar els Pressupostos al Parlament

PALMA DE MALLORCA, 22 Oct. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del PP al Parlament, Antoni Pastor, ha considerat que en la decisió del Govern de prorrogar els Pressupostos del 2010 durant el pròxim any s'amaga una "falta d'acord" entre el PSIB i el Bloc, respecte als comptes públics, mentre que, d'altra banda, ha acusat a l'executiu d' "incomplir la legalitat" al no registrar els Pressupostos al Parlament "negant un dret fonamental a l'oposició".

En declaracions a Europa Press, Pastor ha criticat la "indefensió total" en què es troba el seu partit al no poder debatre els Pressupostos en la Comunitat, alguna cosa que, segons ha recordat, "no ha succeït mai en la història de les Balears", a causa que el Govern té l'"obligació legal i moral" de presentar-los.

"On està la democràcia dels partits que estan governant?", s'ha preguntat, i alhora ha estimat que és un "drama" que es prorroguin els Pressupostos d'aquest any. A més, Pastor ha dit que se sent "certament molest" pel fet que "se'ns digués que es volien negociar els comptes amb el PP i, tot i això, en cap moment s'ha fet", ja que, segons ha assenyalat, la intenció del Govern era únicament negociar-les amb UM.

D'altra banda, el portaveu popular en la Cambra balear ha asseverat que no entén res, ja que, segons ha asseverat, l'"excusa" per no aconseguir un acord amb UM i el PP era l'oposició d'aquestes formacions a la pujada d'impostos a les rendes més altes, alguna cosa que "no va a succeir amb la pròrroga dels Pressupostos".

Davant de tal escenari, Pastor ha recalcat que el seu partit va a continuar "exigint" al Govern negociar els Pressupostos, de manera que "se'ns digui el que és negociable i el que no". Així, ha anunciat que la seva intenció és intentar "convèncer" al president de l'executiu, Francesc Antich, que és "possible arribar a un acord", ja que, abans que es prorroguin els Pressupostos, el PP "prefereix" que s'aprovin uns comptes, tot i que no les comparteixi al cent per cent.

EL GOVERN NEGA QUALSEVOL IL·LEGALITAT

Per la seva banda, fonts de la Conselleria d'Economia i Hisenda han negat, en declaracions a Europa Press, qualsevol mena d'il·legalitat en la decisió de no registrar els Pressupostos al Parlament, tenint en compte que, segons han apuntat, la Llei només estableix que s'han de presentar en la Cambra abans del 30 d'octubre i, assenyala que, en el cas que no hi hagi comptes abans del 31 de desembre, es prorrogaran de manera immediata les de l'any passat.

Alhora, han recordat que aquesta no seria la primera vegada que es prorrogarien els Pressupostos, ja que, segons han apuntat, el Govern Popular de Gabriel Cañellas va prorrogar els comptes públics de 1985 per a l'exercici de 1986, quan Cristòfol Soler era conseller d'Economia.