CCOO denuncia la falta de celeritat per aclarir la mort d'un treballador en el dic de Ciutadella


Actualizado 28/4/2011 16:29:43 CET

MENORCA, 28 Abr. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de CCOO de Menorca, Ramón Carreras, ha denunciat aquest dijous la falta de celeritat per part del Govern per aclarir la mort d'un treballador durant les obres de construcció del dic de Ciutadella.

L'operari, de 42 anys i de nacionalitat equatoriana, va morir ofegat el 13 de juliol del 2010 després de caure al mar el camió en el qual viatjava. Ja llavors, CCOO va considerar que l'accident va estar degut a la falta de mesures de seguretat en l'obra.

"Més que dedicar-se a posar flors i plaques, com va fer el president Francesc Antich durant la inauguració el passat 24 de març, haurien de destinar més recursos perquè la Conselleria de Treball pugui arribar al fons d'aquest cas que, des del nostre punt de vista, es va produir per un incompliment de la llei per part de l'empresa", ha assenyalat el sindicalista.

En aquest sentit, Carreres ha exigit a l'Executiu autonòmic la firma d'un acord amb els sindicats majoritaris de Balears perquè aquests puguin portar a terme un seguiment del desenvolupament de les obres públiques.

"El fet que els sindicats poguéssim tenir accés periòdic a les obres serviria per incrementar la coordinació que en molts casos queda diluïda a causa de a la magnitud dels treballs i a l'existència de diverses empreses subcontractades", ha remarcat.