Consell.- El Govern dissol el CDEIB per reduir despeses i simplificar l'estructura administrativa


Actualizado 29/12/2009 18:44:04 CET

PALMA DE MALLORCA, 29 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Govern va aprovar avui el decret pel qual es dissol i liquida el Consorci per al Desenvolupament Econòmic de les Balears (CDEIB), amb l'objectiu d'aconseguir una major eficiència en la despesa de recursos públics i simplificar l'estructura administrativa de cara a una major eficàcia en els serveis prestats.

En roda de premsa posterior, la portaveu de l'Executiu balear, Joana Barceló, ha explicat que aquest decret continua la tasca de reorganització iniciada per la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia, que a final del 2008 ja va dissoldre el Centre Europeu d'Empreses Innovadores i que el desembre va anunciar el començament del procés de liquidació de la inactiva societat mercantil Moda i Disseny Balear.

Barceló ha recordat que l'objectiu del CDEIB era gestionar i promoure el desenvolupament econòmic i, entre d'altres actuacions, aquest Consorci havia coordinat durant anys la presència d'empreses illenques en fires que se celebraven a Barcelona i Madrid, com Alimentària, Modacalzado, Intergift o la Setmana Internacional de la Moda de Madrid. A més, també impulsava accions de promoció dels productes agroalimentaris illencs.

Alhora, el decret s'aprova després que el passat 22 de desembre, la Junta Rectora del CDEIB, presidida per la consellera de Comerç Francesca Vives i amb la participació, entre d'altres, de representants de les Consellerias de Comerços, Economia, Interior, Agricultura, Medi Ambient, i dels ajuntaments d'Inca, Sóller i Llubí, acordés la dissolució d'aquesta entitat, creada en 1994 amb el nom de Consorci per al Desenvolupament Econòmic del Raiguer (CDER) i que l'abril de 2000 va adoptar la seva denominació actual.

Cal destacar que el personal que treballava al consorci es repartirà entre l'Institut d'Innovació Empresarial, IDI (9), Fires i Congressos de les Illes Balears (4) i Multimèdia Illes Balears (1), que se subroguen el personal. El IDI, a més, se subrogarà els drets, deures i immobilitzat que tingui el Consorci en la data de la seva dissolució.