Sa Nostra disposa d'una cartera immobiliària de 400 pisos en venda


Vivienda Usada.
EUROPA PRESS
Actualizado 30/5/2011 16:33:17 CET

L'entitat assenyala que és un "bon moment" per comprar, perquè els preus "s'han estabilitzat"

PALMA DE MALLORCA, 30 May. (EUROPA PRESS) -

La cartera total de pisos que disposa Sa Nostra suma un total de 400 unitats, si bé, cal precisar que no tots aquests immobles procedeixen de clients que no han pogut fer front als seus pagaments. Aquest nombre de pisos és molt superior als quals tenia en el seu poder abans de la crisi econòmica, que rondava els 60 o 70 anuals, quan el cicle econòmic era favorables.

Així ho han indicat a Europa Press des de l'Àrea de Gestió Immobiliària de l'entitat que apunten que tot i que la crisi s'està notant en aquest mercat, "com passa en altres àmbits dels negocis", també es constata que "la idiosincràsia dels espanyols passa per conservar la seva llar i, per descomptat, és l'últim que deixen de pagar".

Amb tot, apunten que tot i que en menor proporció que abans de la crisi, segueix existint una "demanda natural" d'habitatges, al que cal afegir que "les condicions de compra en aquest moment ara són immillorables; pels tipus d'interès i per la baixada de preus". L'entitat ofereix al comprador "importants descomptes i avantatges de finançament", afegeixen davant de possibles compradors.

"ÉS UN EXCEL·LENT MOMENT PER COMPRAR"

Alhora, des de la Caixa consideren que és un "excel·lent moment" per adquirir un habitatge, ja que, - tal com constaten-, "els preus han estat baixant sensiblement, si bé actualment ja s'han estabilitzat". És per aquesta raó, que "avui dia la compra d'un immoble pot representar una oportunitat d'inversió molt interessant i favorable", indiquen.

En aquest sentit, asseguren que s'està observant una reactivació "lenta" del mercat, "que va d'acord amb l'evolució real de l'economia". Amb tot, la previsió apunta que "en els pròxims mesos s'incrementarà la demanda d'habitatges".

Per la seva banda, han explicat que la comercialització i la gestió d'immobles es realitzen a través de 'Netmobilia', empresa que gestiona els actius immobiliaris i que disposa de personal propi. També a través de la xarxa comercial de l'entitat.

BANCO MARE MOSTRUM APOSTA PER LA INTEGRACIÓ DEL SERVEI

Alhora, el Banco Mare Mostrum està encara en procés d'integració, de manera que, de moment, cadascuna de les caixes que ho integren disposa de la seva pròpia cartera d'immobles. En un futur pròxim, "l'objectiu és aprofitar les sinergies de la integració i oferir un servei global al client, sigui quin sigui la seva zona d'origen", han manifestat des de l'entitat.

Les caixes que integren BMN (Caixa Múrcia, Caixa Penedès, Caixa Granada i "SA NOSTRA") van registrar a l'any 2010 un benefici net de 165,61 milions d'euros, que suposa un 28,96% menys que a l'exercici 2009. Aquest resultat s'ha obtingut després d'un rigorós sanejament dels comptes d'aquestes entitats amb la finalitat que BMN iniciï la seva activitat des d'una posició que li permeti accelerar l'impacte positiu de la integració.