Un 11,7% més de persones que l'any passat ja s'han vacunat de la grip a Balears

Publicado 29/11/2019 14:46:58CET
Grip
Grip - EUROPA PRESS - Archivo

   La Conselleria de Salut i Consum ja ha distribuït les 144.100 dosis adquirides i preveu que el dilluns n'arribin 4.500 més

   PALMA DE MALLORCA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

   Un total de 9.375 persones més, la qual cosa representa un increment de l'11,7 per cent, ja s'han vacunat de la grip, en comparació del mateix període del passat any, quan falten 19 dies perquè acabi la campanya de vacunació.

   Segons xifres la Xarxa Sentinella de Grip del Servei d'Epidemiologia de Balears recollides per la Conselleria de Salut i Consum, durant la setmana passada la taxa de grip per cada 100.000 habitants va ser del 19,66 --considerada molt baixa--.

   La campanya es va iniciar el 5 de novembre i, des de llavors, la Direcció general de Salut Pública i Participació ja ha distribuït les 144.100 dosis de vacunes adquirides i preveu que el dilluns n'arribin 4.500 més, que aniran destinades a persones majors de 65 anys.

   Aquest augment de la cobertura de la població es valora "molt positivament", ja que respon el fet que la ciutadania "està més informada i conscienciada sobre la importància de vacunar-se".

    Cal recordar que la campanya de difusió s'ha dirigit les persones majors de 65 anys, als pacients crònics, a les embarassades, a les persones cuidadores, als nens i als ancians, als professionals sanitaris i al personal que ofereix serveis de resposta ràpida a la comunitat, amb l'objectiu de conscienciar-los sobre la importància de protegir-se contra aquesta malaltia.

Contador