El 87% de la militància de Podem vota a favor d'entrar a l'equip de govern de Cort

AMP.- 26M.- Jarabo centra el seu discurs en "la dificultat dels ciutadans per accedir a l'habitatge" a Balears
UNIDAS PODEMOS
Publicado 14/6/2019 14:21:36CET

   PALMA DE MALLORCA, 14 Juny (EUROPA PRESS) -

   El 87 per cent de la militància d'Unides Podem a Balears ha votat 'sí' a la consulta sobre l'entrada de la formació morada a l'equip de govern de l'Ajuntament de Palma al costat del PSIB i a MÉS, segons han informat fonts del partit a Europa Press.

   El dimecres a la nit, Podem va obrir una consulta a la seva militància de Palma sobre els possibles acords als quals poden arribar durant les negociacions, que estan tenint lloc aquests dies, per formar govern en el Consistori palmesà.

   Per a Palma, la pregunta ha estat "estàs d'acord amb que Podem s'integri al govern municipal de Palma" al costat dels partits PSIB i MÉS "si s'arriba a un acord d'investidura que respecti la representativitat de Podem respecte als resultats obtinguts?".

   Precisament aquest divendres el secretari d'organització d'Unides Podem a Balears, Alejandro López, ha declarat davant els mitjans que, després dels resultats de la consulta, la formació realitzaria una "última oferta" al PSIB.

   "Estem a l'espera de la resposta dels inscrits i després podrem realitzar una última oferta al PSIB que ens garanteixi entrar en l'equip de govern de Cort", ha afirmat López aquest divendres, després d'una reunió mantinguda al costat de MÉS i PSIB relativa a les negociacions en el Govern.

   En aquest sentit, Podem ha assegurat que l'equip negociador està treballant en una proposta "realista" perquè la representativitat de la formació morada quedi reflectida en el pacte de govern de l'Ajuntament de Palma que, presumiblement, s'enviarà a PSIB i MÉS per Palma "en les properes hores".

   El propi López ha declarat aquest divendres que, malgrat que el resultat de la consulta fos positiu, "no significa que explícitament s'hagi d'entrar" en l'equip de govern del Consistori palmesà. "Dependrà de la representativitat de Podem respecte als resultats obtinguts", ha afegit.

LES ASSEMBLEES DE MÉS I PSIB RATIFIQUEN ELS ACORDS A CORT

   D'altra banda, l'assemblea d'agrupacions dels socialistes de Palma va ratificar aquest dijous l'acord de governabilitat a l'Ajuntament de Palma. En aquest sentit, el candidat socialista a l'alcaldia, José Fila, va assegurar que l'oferta d'àrees plantejada a Unides Podem és "generosa".

   Cal recordar que el PSIB ha ofert a la formació morada les àrees de Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç; Igualtat, Joventut, Migració i Drets Cívics; Salut i Consum, en la qual s'integraria l'àrea de Benestar Animal; i l'àrea de Govern Interior, emmarcada a la regidoria de Funció Pública.

   L'oferta també inclou dos districtes de la ciutat per a Podem i el portaveu el govern de la ciutat per a la formació morada durant els quatre anys de legislatura.

   Així mateix, l'assemblea de MÉS per Palma també va ratificar aquest dijous els acords de governabilitat a Cort que atorguen als ecosoberanistes la regidoria de Model de Ciutat i Habitatge Digne i, així mateix, una 'macroàrea' que inclourà Benestar Social, Cultura i Educació. A més, Noguera serà tinent d'alcalde en el proper Consistori.

EL 'SÍ' TAMBÉ GUANYA A CIUTADELLA

   D'altra banda, el 96 per cent de les bases de Podem a Ciutadella també han donat el 'sí' a que la formació s'integri al govern municipal si l'acord d'investidura respecta la representativitat de la formació morada.

   En aquest sentit, la pregunta a Ciutadella era "Estàs d'acord amb que Podem s'integri al govern municipal de Ciutadella al costat dels partits PSIB-PSOE i MÉS per Menorca si s'arriba a un acord d'investidura que respecti la representativitat de Podem respecte als resultats obtinguts?".

Contador