Actualizado 29/09/2009 18:23 CET

AMPL.- Ple.- La Cambra reclama al Govern que el descompte de resident s'apliqui també als extracomunitaris

PALMA DE MALLORCA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

El ple del Parlament va aprovar avui una moció del PP sobre el foment de la indústria del sector aeronàutic a Balears que inclou diferents mesures, entre les quals sobresurt la necessitat de continuar impulsant accions per aconseguir que el descompte de residents en els vols sigui aplicable a totes les persones empadronades a les illes, inclosos els estrangers no comunitaris.

Alhora, la proposta que ha estat aprovada per unanimitat i defensada pel parlamentari popular José María Rodríguez, inclou altres iniciatives com l'establiment a les illes d'una línia d'ajudes que incentivin el R+D+I o el disseny d'un pla d'actuació que afavoreixi la consolidació i el desenvolupament del sector a Balears.

De la mateixa manera, el Govern es va comprometre a iniciar les negociacions amb el Govern espanyol per aconseguir la transferència "en la major brevetat possible" de l'aeròdrom de Son Bonet, així com els terrenys ubicats a Maó i Sant Lluís (Menorca) amb l'objectiu d'ubicar indústries i centres de formació vinculats a l'aeronàutica.

Altres dels punts destacats de la proposta popular fan referència a la necessitat d'acordar amb l'executiu central un calendari per preveure la posada en marxa de la cogestió a l'aeroport de Palma, així com d'impulsar els treballs per a la posada en marxa del Comitè de rutes. Tot i això, segons va detallar el parlamentari del PSIB Ernest Ribalaiga ja s'està treballant en aquest sentit.

Durant el ple, Rodríguez va eliminar un dels punts de la proposta que feia referència a la necessitat de constituir una Taula Sectorial en què el sector pogués aportar iniciatives i conèixer les actuacions desenvolupades per l'executiu autonòmic ja que aquesta ja està creada i, com va detallar el parlamentari del Bloc, Antoni Alorda, es reuneix "com a mínim cada sis mesos" tot i que últimament ha augmentat la freqüència a conseqüència de la situació del sector.

PLA D'AJUDES A TRAVÉS D'ISBA

La moció també recull que el Govern establirà un pla d'ajudes financeres mitjançant línies específiques de crèdit a través de la Societat de Garantia Recíproca ISBA i insta que el Govern espanyol faci el mateix amb l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) amb l'objectiu que, tant les empreses establertes a Balears, com les noves iniciatives a desenvolupar en la comunitat, es consolidin i ampliïn el nombre d'indústries del sector a l'arxipèlag.

Finalment, inclou la necessitat de recolzar el projecte del Govern sobre la instal·lació a les illes d'un Centre Nacional de Referència per a la formació aeronàutica, sobre el qual Alorda va mostrar certs "escrúpols" en relació amb la seva denominació.

Lo más leído

 1. 1

  Las naves Voyager detectan nueva física única del medio interestelar

 2. 2

  Abascal comunica al Congreso un préstamo de 736.000 euros para comprar su nueva casa

 3. 3

  El Congreso aprueba por amplia mayoría los presupuestos del Gobierno de Sánchez e Iglesias

 4. 4

  Profesores catalanes avisan por carta al PSOE: "No es que el castellano vaya a desaparecer, es que es ya residual"

 5. 5

  La juez deja en libertad al bailarín Rafael Amargo y los otros tres detenidos