Aproven el decret que regula les noves Secretaries Autonòmiques amb una retribució anual de 58.000 euros

Publicado 5/7/2019 15:00:37CET
La portaveu del Govern, Pilar Costa, després del primer Consell Govern
La portaveu del Govern, Pilar Costa, després del primer Consell Govern CAIB

   PALMA DE MALLORCA, 5 Jul. (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres el decret que defineix les noves secretaries autonòmiques, creades mitjançant el Decret 12/2019, que estableix les competències i l'estructura orgànica bàsica de les Conselleries i determina que les persones que les ocupin cobraran un total de 58.000 euros anuals.

   Així ho ha indicat la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Pilar Costa, durant la roda de premsa posterior a la primera reunió del Consell de l'Executiu en la qual ha afegit que les secretaries autonòmiques s'assimilen en rang a un òrgan directiu de l'Administració i tenen la condició d'"alt càrrec".

   El decret regulador, a més, estableix que aquestes secretaries es poden integrar en l'estructura d'una Conselleria, depenent de la persona titular d'aquesta, per coordinar i controlar l'actuació de diverses direccions generals.

   Així mateix, també correspon a les secretaries donar suport al conseller amb les funcions atribuïdes a les direccions generals, coordinades des de la secretaria autonòmica, així com el seguiment de les seves actuacions o altres funcions que els pugui atribuir.

   Pel que fa a les persones que ocupin les secretaries autonòmiques estaran sotmeses al règim d'incompatibilitats dels alts càrrecs de l'Administració autonòmica i, així mateix, el decret indica que el nomenament o el cessament d'aquests correspon al Consell de Govern.

   El Govern comptarà amb un total de dues secretaries autonòmiques. En primer lloc, la d'Universitat i Investigació, que coordina les direccions generals de Política Universitària i Investigació i de Política Lingüística, i que està integrada en la Conselleria d'Educació, Universitat i Investigació.

   En segon, la de Memòria Democràtica i Bon Govern, que coordina les direccions generals de Memòria Democràtica, de Transparència i Bon Govern, i de Participació i Voluntariat, i que està integrada en la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització.

Contador