Actualizado 30/09/2008 20:58 CET

Autoritat Portuària rebutja per segona vegada la petició de l'Ajuntament de Maó d'ajornar el consell d'administració

PALMA DE MALLORCA, 30 de setembre (EUROPA PRESS)

L'Autoritat Portuària de les Balears va rebutjar avui, per segona vegada en menys d'una setmana, la petició de l'Ajuntament de Maó d'ajornar el pròxim consell d'administració de l'ens previst per al dijous dia 2 d'octubre.

L'ajuntament va demanar ahir l'ajornament del consell, a causa que el seu representant en ell és l'exbatle de la ciutat, Artur Bagur, que va renunciar al càrrec divendres passat. Per aquest motiu la batlesa accidental de la ciutat, Margarida Petrus, va enviar un escrit al president de l'Autoritat, Francesc Triay, argumentant que la presència de Bagur en el consell d'administració de l'ens és "inadequada", ja que el seu vot "no és legítim" a causa que ja no ostenta el càrrec d'alcalde.

La batlesa va presentar també un informe de la secretària municipal que avala la posició del consistori perquè considera que la renúncia de Bagur a l'alcaldia "implica el cessament de totes les funcions que venia desenvolupant amb la condició d'alcalde", entre elles, la de vocal en el consell d'administració de l'Autoritat.

A pesar de l'escrit tramès pels responsables de l'ajuntament, l'Autoritat Portuària va confirmar avui mitjançant un comunicat que no ajorna el consell, ja que el representant del consistori en ell segueix sent el "senyor Artur Bagur" tot i que hagi renunciat al càrrec.

L'ens marítim argumenta que "l'article 40.2 de la Llei de Ports de l'Estat i la Marina Mercante" preveu que fins que el Govern dels Illes Balears no nom un substitut per a Bagur, l'exalcalde "contínua representant a l'ajuntament en el consell amb independència que pertanyi a la corporació municipal o no".

A més, el comunicat destaca que si Bagur no pot assistir a la reunió pot "delegar el seu vot" a qualsevol dels altres membres del consell. El comunicat conclou que el càrrec de vocal que ostenta Bagur ho nomena l'executiu balear i per tant l'exalcalde segueix en el càrrec mentre el Govern dels Illes Balears no el cessi i nom al seu successor.

UN CONSELL CRUCIAL

El consell d'administració de l'Autoritat Portuària previst per al dijous és "crucial" per als interessos de l'Ajuntament de Maó, ja que es decidirà si el concurs públic per a la gestió dels amarratges del port de la ciutat es declara desert i per tant segueix amb la seva gestió el Club Marítim, o per contra es falla el concurs on l'empresa Trapsa és la més ben valorada.

Tots els grups polítics de l'Ajuntament de Maó i del Consell Insular ja han mostrat públicament la seva voluntat que el Club Marítim sigui qui segueixi gestionant els amarratges i no Trapsa. Tant el consell com l'ajuntament tenen un representant en el consell i per la tant un vot cadascun.

L'Ajuntament de Maó, que té ara a Margarida Petrus com alcaldessa accidental, no tindrà un nou alcalde fins al pròxim 8 d'octubre quan el 'socialista' Vicenç Tur sigui investit primer edil de la ciutat. És per aquest motiu que el consistori vol que el consell d'administració de l'Autoritat Portuària se celebri quan el nou alcalde sigui investit i l'executiu balear pugui nomenar-lo successor de Bagur en l'ens.

El concurs per la gestió dels amarratges del port de Maó fa quatre anys que espera una resolució, quatre anys on s'han generat diversos enfrontaments entre els seus dos principals protagonistes, el Club Marítim i l'empresa Trapsa.