Balears registra 74 execucions hipotecàries sobre habitatges en el tercer trimestre de 2019

Actualizado 4/12/2019 11:03:03 CET
Recurs, façana, Institut Nacional d'Estadística
Recurs, façana, Institut Nacional d'Estadística - EUROPA PRESS - Archivo

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

Balears va registrar en el tercer trimestre de 2019 un total de 74 execucions hipotecàries en habitatges --22 van afectar persones físiques i 52 persones jurídiques--, un descens del 13% respecte al mateix període de l'any passat, quan es van executar 85 i un increment del 53,75% respecte al trimestre anterior.

Així ho reflecteix l'estadística sobre Execucions Hipotecàries (EH) publicada aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que també indica que del total d'execucions hipotecàries iniciades en el tercer trimestre de 2019, a més d'aquestes, sis van afectar a finques rústiques, tres a solars i la resta, 100, a la categoria 'altres urbanes'.

L'objectiu principal d'aquesta estadística és oferir trimestralment el nombre de certificacions d'execucions hipotecàries iniciades i inscrites en els Registres de la Propietat durant el trimestre de referència. Estadística recorda que no totes les execucions d'hipoteca acaben amb el llançament (desnonament) dels seus propietaris.

En l'àmbit nacional, el nombre d'execucions hipotecàries sobre habitatges habituals es va situar en 947 en el tercer trimestre, xifra un 30,3% inferior a la del trimestre anterior i un 21,3% per sota de la del mateix període de 2018. Amb la reculada del tercer trimestre, les execucions hipotecàries sobre habitatges habituals acumulen 19 trimestres consecutius de caigudes i marquen la seva menor xifra (947) dels últims cinc anys.

Contador