Capitania Marítima assegura que el remolc del 'Grande Europa' cap al port de València podria començar aquest dilluns

Publicado 20/5/2019 13:34:38CET
EUROPA PRESS

   PALMA DE MALLORCA, 20 Maig (EUROPA PRESS) -

   El cap de Capitania Marítima de Palma, Josep Escalas, ha informat que les tasques de remolc del buc 'Grande Europa' cap al port de València podrien iniciar-se a la tarda d'aquest dilluns, ja que Capitania Marítima espera rebre al llarg del dia el pla de remolc de l'empresa contractada per Grimaldi amb el vistiplau de l'administració italiana.

   "Esperem que aquesta tarda el 'Grande Europa' pugui ser remolcat pel remolcador comercial Boluda Supernacho amb destinació al port de València", ha assegurat Escalas en una roda de premsa en la qual, així mateix, ha detallat que la travessia de remolc sigui d'un dia i mig ja que la velocitat estimada serà de tres nusos i mig. A més, ha indicat que Capitania Marítima no compta amb la quantificació total dels danys causats per l'incendi.

   Segons ha explicat, els inspectors de Capitania han realitzat durant tot el cap de setmana treballs de seguiment al buc i en el matí d'aquest dilluns Capitania Marítima ha rebut el certificat de l'Agència de Seguretat tot d'una s'hagin finalitzat amb èxit els treballs d'extinció en el buc, per la qual cosa s'espera que al llarg d'aquest dilluns el 'Grande Europa' parteixi del port de Palma rumb a València.

   AGRAÏMENT AlS EQUIPS IMPLICATS

   Per la seva banda, la delegada del Govern a Balears, Rosario Sánchez, ha agraït la implicació i el treball i la "professionalitat" de tots els equips implicats en les tasques de rescat i remolc del navili la setmana passada.

   "Tenim excel·lents equips a la Capitania Marítima, a l'Autoritat Portuària de Balears i a Salvament Marítim i és de justícia reconèixer la important tasca que realitzen", ha manifestat Sánchez, que aquest dilluns, que ha visitat les instal·lacions de Salvament Marítim en les quals s'ha reunit amb els responsables dels equips que van possibilitar l'operació del 'Grande Europa'.

   "En una operació tan important com la del rescat i remolc del navili, és un moment adequat per reconèixer el treball realitzat pels equips ja que, gràcies a la seva professionalitat, a Balears tenim una activitat marítima segura", ha reiterat la delegada del Govern.

   Finalment, Sánchez també ha agraït l'actuació de la resta de cossos d'emergències i d'administracions a l'operació per aconseguir un resultat "feliç" i "tranquil" donades les circumstàncies.

Para leer más