Cinc col·legis de Palma posaran en marxa el projecte 50/50 d'estalvi energètic

Publicado 11/6/2019 12:07:47CET
Cinc col·legis engegaran el projecte 50/50 d'estalvi energètic per estalviar el 25% del consum d'energia
CORT

   PALMA DE MALLORCA, 11 Juny (EUROPA PRESS) -

   Un total de 5 col·legis de Palma --CEIP Camilo José Cela, Son Pisà, Gabriel Vallseca, Son Anglada i Coll d'en Rebassa-Guillem Lladó-- començaran el curs que ve el projecte Palma 50/50 d'estalvi energètic que té l'objectiu final d'estalviar el 25 per cent del consum d'energia als centres educatius.

   Segons ha informat l'Ajuntament de Palma en un comunicat, en aquests centres s'ha instal·lat un 'kit de monitoratge' del consum energètic que permet fer un seguiment continuat del seu consum d'energia per poder detectar els consums més elevats i prendre mesures efectives d'estalvi. El consum actual és d'uns 3 Gwh/any.

   Les instal·lacions d'aquests 'kits' s'han realitzat per part de l'Ajuntament de Palma, amb el finançament de la Conselleria d'Educació i Universitat i, així mateix, amb la col·laboració de la Direcció general d'Innovació i comunitat educativa del Govern.

   La metodologia que s'usa és el 50/50 i consisteix a introduir incentius econòmics en l'estalvi energètic aconseguit, per involucrar a tota la comunitat educativa i canviar els seus hàbits de consum energètic.

   La iniciativa està inspirada en el projecte europeu Euronet 50/50 que està implantada a 525 escoles de primària i secundària de 109 municipis i 13 països.

   A principi del curs 2019-2020 es realitzarà una reunió informativa amb els participants per tal que es pugui realitzar el seguiment complet del consum energètic i dur a terme mesures d'estalvi amb la comunitat escolar de cadascun dels cinc centres de Palma participants.

Para leer más