El Consell de Mallorca reuneix alcaldes i alcaldesses perquè s'uneixin al Pacte pel Clima i l'Energia

Publicado 7/9/2019 13:38:55CET
Reunió amb els consistoris de Mallorca per fer difusió del Pacte pel Clima i la Energia.
Reunió amb els consistoris de Mallorca per fer difusió del Pacte pel Clima i la Energia.CONSELL DE MALLORCA

PALMA DE MALLORCA, 7 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Mallorca reuneix batles i batlesses perquè s'uneixin al Pacte pel Clima i l'Energia i atorgarà subvencions als ajuntaments adherits perquè redactin un pla d'acció municipal per combatre el canvi climàtic.

Segons ha informat el Consell aquest dissabte, la direcció insular de Desenvolupament Local ha organitzat una reunió amb els representants dels municipis mallorquins que encara no s'han sumat al Pacte pel Clima i l'Energia amb tal de "motivar-los perquè s'uneixin".

Des del Consell, han explicat que aquest pacte és una iniciativa europea en la qual les entitats locals "es comprometen a implantar els objectius de la Unió Europea" en matèria de clima i energia.

Actualment, segons dades proporcionades pel Consell de Mallorca, hi ha 34 municipis adherits a aquest projecte, dels quals 32 ja estan redactant un Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima (Paesc).

Quant a les subvencions, el director insular de Cooperació Local i Caça, Jaume Tomàs, ha exposat les línies d'ajudes del Consell per als municipis que s'uneixin al Pacte, les quals subvencionen la redacció dels Paesc.

Els municipis que desitgin sol·licitar subvencions poden fer-ho fins al 7 d'octubre, incloent-hi en el Pla d'Acció "actuacions per combatre el canvi climàtic i reduir les emissions de CO2", segons els requisits del Consell.

Contador

Para leer más