Actualizado 28/06/2010 19:26 CET

Els hotelers manifesten la seva "indignació" davant de la "falta d'acció" de l'Ajuntament en relació amb el botellot

PALMA DE MALLORCA, 28 Jun. (EUROPA PRESS) -

L'Associació Hotelera de Palma ha manifestat avui la seva "indignació" davant de la "falta d'acció" per part de l'Ajuntament de la ciutat en relació amb el 'botellot', ja que, segons han assegurat els hotelers, "se senten impotents al veure cada setmana com els seus negocis se'n van degradant".

En un comunicat, la presidenta de l'Associació, Marilen Pol, ha lamentat que els empresaris hotelers i d'altres gremis, a causa de la "influència del botellot", han de "traslladar" als seus clients fins a altres establiments.

Alhora, ha denunciat que les pàgines webs i totes les xarxes socials "parlen i visualitzen" el botellot de Palma com "botellot sense control on pots fer tot el que vulguis perquè ningú t'incriminarà".

Així, l'Associació ha criticat la "inacció" de l'Ajuntament de Palma davant d'aquesta problemàtica, ja que, segons ha assegurat Pol, la gran "perjudicada" d'aquesta situació està sent la ciutat, a causa que any rere any perd "posicions" al mapa turístic internacional, els clients repetitius intenten evitar la seva estada a la ciutat i els que la visiten per primera vegada "omplen els webs de comentaris negatius".

D'altra banda, des de l'Associació se sol·licita que "paral·lelament al tramiti burocràtic que implica l'ordenança de botellot redactada es realitzi i posi en marxa un pla d'acció que actuï des de ja per eliminar aquesta practica, que ja no és dels caps de setmana sinó de cada dia de la setmana", ha apuntat Pol.

Finalment, Pol ha informat que aquesta setmana des de l'associació es mantindran diverses reunions i es fixarà una data per sortir al carrer, conjuntament amb altres empresaris i representants veïnals, en una manifestació reivindicativa que vetlli per l'eliminació del botellot.

L'Ajuntament de Palma ha presentat l'esborrany de l'ordenança de regulació del 'botellot', un escrit que ha estat enviat als diferents grups municipals en el qual es preveu la creació de zones d'especial protecció, on s'impedirà als joves reunir-se per beure en la via pública.

En aquest sentit, l'ordenança preveu que el consistori pugui declarar determinats espais com 'zones d'especial protecció', per acord de la Junta de Govern, en aquells casos en els quals les concentracions reiterades de persones en els mateixos provoquin una "molt greu pertorbació" de la convivència ciutadana.

Així, mitjançant aquest escrit es prohibirà el consum de begudes alcohòliques quan, com a resultat d'aquest, es pugui deteriorar la tranquil·litat dels veïns o provocar situacions d'insalubritat, o quan les zones de consum es caracteritzin per la presència habitual de menors.

INFRACCIONS

En aquest sentit, i en funció del grau de pertorbació de la convivència, es determinaran infraccions molt greus, greus o lleus que seran sancionades amb multes de fins a 3.000, 1.500 i 750 euros, respectivament, que podran ser substituïdes per mesures correctores, com l'assistència a sessions formatives o la participació en activitats cíviques.

Alhora, mitjançant la normativa es prohibeix als establiments comercials, màquines expenedores i als venedors ambulants subministrar begudes alcohòliques entre les 22.00 i les 8.00 hores, així com llançar a terra els recipients de les esmentades substàncies.