Endesa subministrarà amb energia renovable l'electricitat d'entitats locals de Balears

Publicado 12/6/2019 17:04:40CET
EUROPA PRESS

PALMA DE MALLORCA, 12 Jun. (EUROPA PRESS) -

La companyia Endesa subministrarà amb energia de fonts renovables l'electricitat d'entitats locals de Balears, entre les quals es troben ajuntaments o institucions insulars adherits a la central de compres de la Federació d'Entitats Locals de Balears (Felib).

Així ho ha explicat el director de la Felib, Juan Carles Verd, en roda de premsa, després de la signatura del contracte de subministrament amb el director general d'Endesa a Balears, Martí Ribas.

El contracte té la durada d'un any i podrà ser prorrogable a dos. El servei que donarà Endesa ha guanyat el procés de subhasta electrònica després de la sortida a licitació del contracte de subministrament elèctric per part de la Felib al que es van presentar Gas Natural, Iberdrola clients i Endesa.

"El fet que la licitació s'hagi fet seguint la nova llei de contractes ha de donar tranquil·litat als ajuntaments", ha explicat Verd. En aquest sentit, des de la Felib volen fer una crida pública als nous consistoris que es constituiran aquest dissabte, ja que, segons ha apuntat, "és un bon moment perquè revisin els seus contractes elèctrics".

"Els ajuntaments que vulguin es poden adherir a la compra d'energia per obtenir el servei a millor preu", ha explicat Verd, que ha afegit que s'ha de tenir en compte que hi ha diversos institucions municipals, que estant adherits a la Felib, "poden tenir contractes de subministrament que no finalitzin fins a dintre de diversos mesos pel que en aquests casos, hauran d'esperar a finalitzar el seu contracte".

De moment hi ha 34 consistoris --entre els quals es troben Marratxí, Eivissa, Binissalem o Maó -- i la institució insular del Consell de Menorca, adherits a la central de compres de la Felib, un ens que actua com un mediador entre els seus associats i les empreses proveïdores d'obres, béns i serveis.

La central de compres de la Felib va ser engegada fa una mica més d'un any i funciona com "un gran supermercat", ha explicat Verd. Els grans operadors de serveis poden vendre els seus productes i oferir-los a un preu més baix i competitiu.

És el cas d'Endesa, que després de la sortida a concurs d'un contracte de subministrament energètic amb una subhasta electrònica de la Felib, va resultar ser "la millor oferta", segons ha explicat Ribas, per la qual cosa subministrarà ara l'energia als ens locals que ho sol·licitin via la Felib.

"Si tots els ajuntaments s'adhereixen, serem més sostenibles i tindrem condicions més econòmiques", ha conclòs el president de la Felib.