Facua recorda que el Govern balear ha sancionat a Soltour amb 3.000 euros de multa per publicitat enganyosa

Actualizado 16/6/2008 20:39:15 CET
Actualizado 16/6/2008 20:39:15 CET

Facua recorda que el Govern balear ha sancionat a Soltour amb 3.000 euros de multa per publicitat enganyosa

SEVILLA, 16 Juny. (EUROPA PRESS TELEVISIÓ)

Facua-Consumidors en Acció va confirmar avui que ja són quatre les agències de viatges i aerolínies sancionades arran de les denúncies presentades el 2007 per l'associació per anunciar preus inferiors als reals.

En declaracions a Europa Press Televisió, el portaveu de Facua a Andalusia, Rubén Sánchez, va explicar que l'agència de viatges Soltour ha estat sancionada amb 3.010 euros pel Govern de les Balears, on l'agència té la seva seu social, "per anunciar vols i paquets de vacances indicant preus inferiors als reals".

Pel que fa a la irregularitats, Sánchez va detallar que "consisteixen a mostrar ofertes enganyoses, indicant en una diminuta tipografia aspectes que eleven desproporcionadament els preus". Entre ells, se sumen conceptes com "càrrecs addicionals per la gestió o emissió dels bitllets, per l'increment dels carburants, així com les taxes dels ports marítims i aeris i fins i tot propines que s'imposen en els creuers", va assegurar el portaveu de Facua.

Alhora, Sánchez va lamentar la "reduïda quantia" de les multes imposades per la Direcció General de Consum de la Conselleria de Salut i Consum balear a aquesta agència de viatges i va considerar que "difícilment" s'acabarà amb aquest tipus de pràctiques "si les sancions no són contundents i exemplaritzants".

Aquesta empresa se suma a Viatges Iberia, Halcón Viatges i Air Europa, sancionades fa poc pels mateixos motius per l'Administració autonòmica amb 14.200, 7.100 i 3.010 euros, respectivament.

DENÚNCIES INTERPOSADES

Les actuacions contra aquestes quatre empreses formen part d'una bateria de denúncies interposades a vint-i-quatre agències i companyies aèries presentades per Facua el 2007 davant de les autoritats de consum de les Balears, Catalunya, Madrid i El País Basc, on tenen la seva seu social.

Alhora, l'associació ha denunciat des de començament d'any a altres 111 agències de viatges, ja que "les ofertes exposades en els seus aparadors no indiquen el preu final complet del paquet de vacances", va concloure Sánchez.